BİZ BURADAYIZ

BİZ BURADAYIZ

 

Vali Ersin Yazıcı, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Polis Haftası kutlamalarına şehit aileleri ziyareti ile başladı.
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. yılını kutladığımız bu önemli hafta vesilesiyle, Ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamak uğruna hayatlarını kaybeden Aziz Şehitlerimizin İlimizde ikamet eden aileleri ziyaret edildi.
Şehit ailelerini ziyareti sırasında Vali Ersin Yazıcı’ya, Eşleri Hanife Yazıcı, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş ile diğer ilgililer eşlik etti.
Vali Yazıcı ve beraberindeki heyet;

 

Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 29 Eylül 1992 tarihinde Şemdinli-Derecik Köyü bölgesinde çıkan silahlı çatışmada şehit olan Piyade Er Yakup Bıyık'ın Rize Merkezde yaşayan ailesini;
Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 18 Mart 1995 tarihinde Tunceli ili Merkez Babaocağı mevkiinde PKK terör örgütü mensuplarınca çıkarılan çatışmada şehit olan J.Komando Er Bülent Besler 'in Rize Merkezde yaşayan ailesini;
17 Aralık 2004 tarihinde Bağdat’a göreve giderken Musul’da uğradıkları silahlı saldırı da beş arkadaşı ile birlikte şehit olan Polis Memuru Süleyman Karahasanoğlu'nun Rize Merkezde yaşayan ailesini evlerinde ziyaret etti.
Şehit ailelerini ziyarette bir açıklama yapan Vali Ersin Yazıcı, vatanımızın ve milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlerimizi minnet, rahmet ve saygı ile andıklarını belirterek, "Şehitlerimiz bizim için son derece önemli. Sizin gibi güzide insanlarımızla bir arada olmak bizlere gurur veriyor. Görevlerini yerine getirmek için büyük bir özveri ile çalışan çok değerli emniyet mensuplarımız yeri geldiğinde gözünü kırpmadan canını ortaya koymakta, mukaddes bildiği görevi uğruna şehit veya gazi olmaktadır. Vatanımız ve mukaddes değerlerimiz için canını çekinmeden feda eden şehitlerimizin geride kalan ailelerine Devlet olarak yapmamız gereken her türlü görevi yerine getiriyoruz. Devletimiz ve milletimiz şehitlerimizin emaneti olan ailelerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacaktır. Asla kendinizi yalnız hissetmeyin.   Bize ne zaman ihtiyacınız varsa bilin ki biz buradayız, her zaman yanınızdayız." dedi.
Şehit aileleri de ziyaretten dolayı memnun olduklarını belirterek, "Sayın Valimiz Ersin Yazıcı'ya, bizleri ziyaret ettikleri için çok teşekkür ediyoruz.”"diye konuştu.

 

Şehit ailelerine, hat sanatıyla şehitlerin adlarının yazıldığı tablo ile portreleri hediye edildi.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın