2016 yılı Rize İl MerkeziToplantı ve Gösteri Yürüyüş Güzergahları‏

RİZE İLİNDEKİ TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ VE MİTİNG ALANLARI

 

 

 

   2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 6. 22. ve 26. maddeleriyle bu kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 3. maddesi, toplantı yapılacak alanlar, gösteri yürüyüşü düzenlenecek güzergâhlar ile afiş ve pankart asılacak yerleri belirleme görevini idareye vermiştir.

   İlimiz merkezinde gerçek kişiler, siyasi partiler, sendikalar, dernekler, vakıflar ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları vb. tarafından düzenlenecek toplantı ve gösteri yürüyüşleri için tespit edilen, 2016 yılına ait A planı ve alternatif  B planı ile düzenlenecek toplantı ve gösteri yürüyüşlerini tanıtıcı afiş ve pankart asılacak yerler ilimizin coğrafi, ekonomik, sosyal ve kültürel yapısı ile güvenlik ihtiyaçları göz önünde bulundurularak 19/02/2016 tarih ve 1497 sayılı Valilik oluru ile belirlenmiş olup, aşağıdaki gibidir.

 

RİZE İLİ TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ YER VE GÜZERGAHI (A PLANI)

 

1-Başlama Yeri (İlk Toplanma Yeri) :

İsmail Kahraman Kültür Merkezi binası Neva park önü, Rize Ticaret ve Sanayi Odası binası alt duvarı arasında kalan Cumhuriyet caddesinde bulunan alan.

2-Yürüyüş Güzergahı :

İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünden başlayıp, Cumhuriyet Caddesini takiben Cumhuriyet Meydanına kadar olan güzergâh.

3-Toplantı Yeri :

Cumhuriyet Meydanı toplantı yeridir. Bu alan Rize Merkez 1 Nolu A.S.M, Belediye Açık Otoparkı, Şeyh Camii ve PTT Müdürlüğü binası ile çevrili alan.

4-Dağılma Güzergahı :

Belediye Açık Otoparkı ile Cumhuriyet Caddesinin her iki yönüne doğru ve Kütüphane Caddesi, İbrahimkaraoğlanoğlu Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi, Meydandan her iki yönde Atatürk Caddesine ve Ziraat yokuşuna doğru, Adliye Caddesi.

 

RİZE İLİ TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ YER VE GÜZERGÂHI

(ALTERNATİF B PLANI)

 

1-Başlama Yeri (İlk Toplanma Yeri) :

Cumhuriyet Meydanı toplanma yeridir. Bu alan Rize Merkez 1 Nolu A.S.M, Belediye Açık Otoparkı, Şeyh Camii ve PTT Müdürlüğü binası ile çevrili alan.

2-Yürüyüş Güzergahı :

Toplanma yerinden başlayıp, Atatürk Caddesini takiben Rize Ticaret ve Sanayi Odası yanından

aşağı inen yol ile birleşen Vakıf Kavşağına kadar olan güzergâh.

3-Toplantı Yeri :

İsmail Kahraman Kültür Merkezi önü, Rize Ticaret ve Sanayi Odası binası alt duvarı ile Cumhuriyet Caddesinin kesiştiği kavşak, Vakıf Kavşağının bulunduğu alan.

4-Dağılma Güzergahı : Toplantı yerinden, İsmail Kahraman Kültür Merkezinin sağ ve solundan Menderes Bulvarına çıkan caddeler, her iki yöne doğru Cumhuriyet Caddesi, Sahil Camii yönüne doğru Kemalyeri Caddesi ve Vakıf Kavşağından Atatürk Caddesine çıkan yol.

 

 

 

 

A VE B PLANLARI İÇİN ÇAĞRI VE PROPAGANDA (AFİŞ-PANKART) ARAÇLARININ ASILACAĞI YERLER

-Pankart Asılacak Yerler :

1-Toplantı ve Gösteri Yürüyüşünü düzenleyen siyasi parti, dernek, sendika v.b. tüzel kişiliğe ait çalışma binaları, tesisleri ile bunlara ait eklentileri,

2-Toplantı düzenlenecek alan,

3-Atatürk Caddesi(A ve B Planlarında belirlenen miting alanlarıyla kesişen bölümleri),

4-Cumhuriyet Caddesi(A ve B Planlarında belirlenen miting alanlarıyla kesişen bölümleri),

5-Kemalyeri Caddesi,

6-Ordu Caddesi

7- Fevzi Çakmak Caddesi

8- İbrahimkaraoğlanoğlu Caddesi

-Afiş Asılacak Yerler :

1-Toplantı ve Gösteri Yürüyüşünü düzenleyen siyasi parti, dernek, sendika v.b. tüzel kişiliğe ait çalışma binaları, tesisleri ile bunlara ait eklentileri,

2-Rize Belediye Başkanlığı tarafından belirlenen İlimiz merkezindeki yerler (bilboard, raketler, v.b.).

-Afiş ve Pankart Asılamayacak Yerler :

Kamuya ait binalar, eklentiler ve alanlar olmak üzere 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 42.maddesinde belirtilen alanlara afiş yapıştırılamayacak, pankart asılmayacaktır.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın