SAHİL YOLUNDA AYDINLATMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

SAHİL YOLUNDA AYDINLATMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

 

 

Rize Belediyesi’nin talebi üzerine Çoruh Edaş İl Müdürlüğü tarafından Rize Sahil yolu güzergâhında yürütülen aydınlatma çalışmaları sonrası sahil yolu karanlık görüntüsünden kurtuldu.

2 yıl önce Rize Belediye Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Reşat Kasap, göreve başladığı andan itibaren ilimizde gece aydınlatma sistemlerinin yetersiz olduğu ve bu yönde Rize Belediyesi olarak kısa sürede gerekli görüşmelerin yapılarak çalışmaların başlatılacağını her fırsatta dile getiriyordu.

Rize’nin aydınlatma sistemi ile ilgili Belediye ile Çoruh Edaş İl Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeler sonrasında yaklaşık 5 ay önce başlatılan aydınlatma çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Alipaşa-Çiftekavak, İslampaşa- Gündoğdu arasında, sahil yolu güzergâhında yapılan ışıklandırma çalışması sayesinde artık Rize sahili geceleri daha güvenli bir hale geldi.

Yapılan çalışmalar neticesinde eksik yerlere yerleştirilen aydınlatma direkleri ile var olan direklerin lambaların onarılması sonucu, ilimizin gece görünümü değişti. 5 aylık çalışmanın ardından yeni takılan ve onarılan aydınlatma direklerine elektrik verilerek 7.5 km.’lik kısım aydınlatılmış oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Bu çalışmanın geç kalınmış bir çalışma olduğuna vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti: “Rize Belediye Başkanı olarak seçilmiş olduğum ilk günden itibaren sürekli bahsetmiş olduğum gibi ilimizin karanlıkta kalmasını hiçbir zaman kabullenmem mümkün değildi. İlimizin girişi ve çıkışına kadar olan kısım özellikle sahil yolu güzergâhı üzerinde karanlığa terk edilmiş alanlar bulunuyordu. Göreve başladığımda söz konusu alanların aydınlatılması için öz verili bir çalışma içerisine girdik. Rize Belediyesi olarak aydınlatma çalışmasına ön ayak olduk.

“ŞEHİRLER AYDINLIK OLMALI”

Vatandaşlarımızın özelikle geceleri daha güvenli hareket edebilmesi için ve şehrin estetiğine vermiş olduğumuz değer neticesinde başlatmış olduğumuz aydınlatma çalışmamızda şehrimizde büyük oranda çalışmalarımızı titizlikle yürütmekteyiz. Sahil yolu üzerinde yapılan bu aydınlatma çalışmalarımızı şehrin iç kısımlarında LED diye tabir etmiş olduğumuz lambalarımızla devam ettiriyoruz. Bazı yerlerde renkli ışıklandırma çalışmaları yaparak şehrimizi temsil eden yeşil ve mavi renklerimizin kullanıldığı çalışmalar yapıyoruz. Üst geçitlerimize yönelik yapmış olduğumuz ışıklandırma çalışmasının yanında şehir merkezinde cadde ve sokaklarımıza yönelik ışıklandırma çalışmaları yapıyoruz. Şehirler aydın oldukça güzeldir ve şehrin estetiği önemlidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın