Rize Belediyesi'nden Kentsel Atıklar ve Çevre Yönetimi Konferansı

Rize Belediyesi'nden Kentsel Atıklar ve Çevre Yönetimi Konferansı

 

 

Rize Belediye Meclisi Turizm ve Çevre Komisyonu tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde “Kentsel Atıklar ve Çevre Yönetimi” konulu konferans düzenledi.

Katılımcılar konferansta kentsel atıklar konusunda bilgi ve tecrübelerini, mevzuattan kaynaklanan hükümleri ve iyi uygulama örnekleriyle birlikte çevre konusunda alınabilecek tedbirleri dinleyicilere aktardı.

Konferansa Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın yanı sıra, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, Rize’de bulunan ilgili müdürlük temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN KASAP, “ÇEVRESEL HASSASİYETİ DİKKATE ALIYORUZ”

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap konferansın açılışında yapmış olduğu konuşmada, “Ülkemizde son 10 yıl içerisinde ve özelde de belediyeler çerçevesinde çevrenin korunması konusu önemli derecede gündemimizde yerini almıştır.  Biz de Rize Belediyesi olarak yapmakta olduğumuz tüm faaliyetlerde çevresel hassasiyeti dikkate alıyoruz. Bu konuda bir ödül de belediye olarak bize takdim edilmiştir” dedi.

 

 

TAMAMEN ÇEVRE DOSTU ASLFAT TESİSİ

Tamamen çevre dostu asfalt üretim tesisini faaliyete geçirdiklerini söyleyen Başkan Kasap, “Tamamen çevre dostu olan yeni bir asfalt tesisi kurduk. Bu bize yaklaşık 4 milyon TL’ye mal oldu” diye konuştu.

RİZE’NİN SU VE KANALİZASYON HATTINDA BÜYÜK YENİLEME

Yaptıkları projelerde çevresel yararı ön planda tuttuklarını belirten Başkan Kasap, “Şu anda yürütmekte olduğumuz 30 milyon Avro’luk Avrupa Birliği İPA projesi bütün su ve kanalizasyon hatlarının değiştirilmesini kapsamaktadır. Çevresel hassasiyetimiz neticesinde bu projeyi güncelleştirerek içerisine biyolojik arıtma tesisini de katarak projenin değerlendirilmesi çalışmalarını Avrupa Birliği’ne ilgili bakanlık kanalıyla sunduk. Bu da yaklaşık olarak 10 milyon Avro’luk yeni bir ek hibe gerektiriyor” dedi.

Düzenledikleri konferansın önemine değinen Başkan Kasap, “Bu bir bilgilendirme toplantısıdır. Sadece Rize Belediyesi’ni ilgilendiren bir toplantı değil, topyekün hayatı ilgilendiren bir toplantıdır. Bundan sonraki süreçte de projemiz çerçevesinde güzel adımları atmanın gayreti içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

Moderatörlüğünü Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan BEBEK’in yaptığı konferansta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ambalaj Atıkları Şubesi Çevre Mühendisi Demirhan KÜÇÜK,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Yağlar Şubesi Kimyager Volkan YANMAZ, Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Prof.Dr. Kadir KESTİOĞLU, EKOTEK - Çevre Teknolojileri ve Yeşil Girişimci Nilay ATEŞOĞULLARI, İSTAÇ A.Ş. Atık Bertaraf Şefi Kemal DOĞAN, İSTAÇ A.Ş.  İyileştirme Şefi Ömer Adil DEMİRÖZ ve Kolza Biyodizel A.Ş. Genel Müdürü Göktan GÜRCÜ tarafından dinleyicilere çevre konusunda sunumlar yapıldı.

Sunumların ardından soru cevap kısmına geçildi. Dinleyiciler tarafından konuşmacılara sorular iletildi. Konferansın sonunda Başkan Kasap tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın