RİZE BELEDİYESİ ULAŞIM MASTER PLANINDA KARARLI

RİZE BELEDİYESİ ULAŞIM MASTER PLANINDA KARARLI

 

 

Rize Belediyesi, şehrin trafik sorununu önemli ölçüde rahatlatacak Ulaşım Master Planı çalışmaları kapsamında kararlı adımlar atıyor.

Rize’nin trafik sorununun çözüme kavuşturulması kapsamında, Ankara Gazi Üniversitesi ile Rize Belediyesi’nin ortaklaşa yürütmüş olduğu Ulaşım Master Planı çalışmaları kapsamında ilk değerlendirme toplantısı Rize Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirildi.

Kısa bir süre önce Gazi Üniversitesi Kent içi Ulaşım Teknolojileri Erişilebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KUTEM) yetkilileri ile Rize Belediyesi arasında imzalanan protokolün ardından çalışmalar resmen başlatıldı.

Paydaş kurumların ve halkın fikirlerinin de alınarak çalışmaların yürütülmesi noktasında yapılan ilk bilgilendirme toplantısı 2 gün boyunca devam edecek olup, 1. gün içerisinde ayrı gruplar halinde, kurum, kuruluşlar ve Minibüsçüler kooperatiflerinin fikir ve görüşleri alındı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Gazi Üniversitesi KUTEM’den Yrd. Doç. Dr. Hayri Ulvi ve Dr. Abdullah Orman, Rize Belediye Başkan Yardımcıları, Rize’de bulunan kurum ve kuruluş temsilcileri ve daire müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Ulaşım Master Planı çalışmaları ile ilgili görsel sunumlar eşliğinde katılımcılar bilgilendirildi.

Toplantı Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın açılış ve selamlama konuşması ile başladı.

“Amacımız Bu Çalışmayı Tüm Paydaşlarla Birlikte Yürütmek”

 

 

Konuşmasına, Ulaşım Ana Projeleri’nin bir şehrin daha yaşanabilir olması noktasında ve trafik akışının daha rahat sağlanabilirliği noktasında önemli olduğuna vurgu yaparak başlayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Rize için bizler bu projenin alt yapı çalışmalarını yaklaşık bir yıldır yürütüyorduk. İlk olarak Rize Belediyemiz bünyesinde Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurarak başladık. Oluşturmuş olduğumuz ulaşım komisyonumuzla birlikte bu adımları atmaya başladık. Ankara için Ulaşım Ana Plan projesini gerçekleştiren Gazi Üniversitesindeki değerli hocalarımız aynı çalışmanın bir benzerini ilimizde gerçekleştirmek üzere buradalar. Bir ay önce yapmış olduğumuz ön protokol çerçevesinde bu gün burada tüm paydaşlarımıza açık ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Amacımız katılımcılarımızın görüş önerilerini alarak bu çalışmayı hep birlikte gerçekleştirmek. Bu gibi toplantılar, şuan ki yapıyı da göz önüne alarak bu çalışmada nasıl bir yol alacağımız konusunda önem arz etmektedir. Hep birlikte ilimizin trafik sorununu çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum. Projeye katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Gazi Üniversitesi KUTEM’den Yrd. Doç. Dr. Hayri Ulvi tarafından katılımcılara çalışmanın içeriği ve daha önce farklı illerde ve büyükşehirlerde yapılmış olan benzer çalışmalarla alakalı geniş kapsamlı bir sunum yapılarak sözlü bilgiler aktarıldı. Sunumların ardından soru cevap şeklinde devam eden toplantıda,  katılımcıların fikir ve görüşleri dinlendi ve kayıt altına alınarak bu fikirler üzerinde çalışmalar yürütüleceği belirtildi.

Ulaşım Master Planı çalışmaları kapsamında Rize’de gerçekleştirilen toplantılar 2. Gün 12 Mayısta Muhtarların katılımıyla gerçekleştirilecek.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın