YANGINDA HER SANİYE ÇOK ÖNEMLİDİR

YANGINDA HER SANİYE ÇOK ÖNEMLİDİR

 

 

İtfaiye Teşkilat’ının  kuruluşunun 302’inci yıldönümü dolayısıyla Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezinde İtfaiye Haftası etkinliği düzenlendi. Gönüllü minik itfaiyecilerin dualarıyla başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti.

Rize Belediye başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, her yıl böyle bir haftanın yapılmasının halkın tetikte olması ve daha tedbirli davranması konusunda önem taşıdığını ifade etti. İtfaiye Teşkilatı’nın diğer kurumlarla sürekli diyalog halinde çalışmasının zorunlu olduğunu dile getiren Başkan Kasap, “İtfaiye ekibimiz sadece yangın söndürmek için değil, diğer afet olaylarında da AFAD ve benzeri teşkilatlarla da ortak çalışmalar yürütmektedir” dedi.

“1 DAKİKADA 15 KATA ÇIKACAK YENİ TEKNOLOJİK ARAÇLARIMIZ VAR”

Herkesin günlük yaşamda karşılaşabileceği yangınlara karşı en kısa sürede müdahale yapabilecek itfaiye araçlarının olduğunu belirten Prof. Dr. Reşat Kasap, ekibimizin ve ekipmanlarımızın büyük yangınlara karşı da kabiliyetlerini  artırdıklarına vurgu yaptı. Rize Belediyesi itfaiyesinin sadece Rize Belediyesi sınırları içinde değil, tüm ilimize hizmet etmenin gayreti içerisinde olduğunu anlatan Başkan Kasap, bu durumdan çok gurur duyduğunu ve mutlu olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap,  Rize Belediyesi İtfaiyesi’nin ve tüm itfaiyecilerin itfaiye haftasını tebrik edip, kolaylıklar dilerken ülkemizin içinde bulunduğu bu zor sürecin de en kısa zamanda daha iyi olacağı temennisinde bulundu.

Rize Belediyesi İtfaiye Müdürü Uğur Minder”in sunumuyla devam eden programda bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı slayt gösterisi yapıldı.

“BACALARINIZI YILDA EN AZ BİR DEFA TEMİZLETİN”

Bacaların yılda en az bir defa temizletilmesinin gerekli olduğunu anlatan İtfaiye Müdürü Uğur Minder, temizleme konusunda belediyemizin itfaiye ekiplerinin yardımcı olduğunu söyledi. Uğur Minder, “Doğalgaz kullananlar evlerinin içinde bulunan havalandırma merkezlerinin açık olmasına dikkat etsin. Yangın ve gaz alarm sistemleri kursunlar. Çıkabilecek yangınlara karşı evinizde yangın söndürme tüpleri ve kumları bulundurun” dedi.  İtfaiye Müdürümüz Minder, kazasız, yangınsız, afetsiz mutlu günler diledi.

Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi oyuncuları tarafından “Tulumbacılar” adlı tiyatro gösterisi düzenlendi. Başkan Kasap”ın çocuklarla birlikte itfaiye ekipmanlarının olduğu stantları gezmesinin ardından program sona erdi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın