Rize’de “Eğitici Eğitim” programı düzenleniyor

 

Rize İl Sağlık Müdürlüğü ve Rize Personel Eğitim Merkezi koordinasyonu ile eğitimci sağlık çalışanlarına yönelik “Eğitici Eğitim” programı başladı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlık Birimi tarafından planlanan eğitici eğitim programına sağlık tesislerinde eğitim hizmetlerinde görevli psikolog, çocuk gelişimci, sosyal çalışmacı, sosyolog, eğitim hemşirelerinden oluşan 44 personele yönelik iki grup halinde düzenlenecek.
Rize Personel Eğitim Merkezinde gerçekleşecek ve ilde bu alanda düzenlenecek olan ilk eğitimin açılış programına Rize Personel Eğitim Merkezi Başkan Yardımcısı Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Sever, Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Görgülü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu ile ilgili şube müdürleri ve personeller katıldı.

Rize Personel Eğitim Merkezi Başkan Yardımcısı Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Sever, yaptığı konuşmada, Adalet Bakanlığının açılan ilk eğitim merkezi olduklarına değinerek, Sağlık Bakanlığının yanı sıra ilimizde hizmet veren tüm kamu kurumlarına kapılarının açık olduğunu ve destek vermekten memnun duyacaklarını ifade etti.

Sever, “Pandemi de büyük özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımız ile bu eğitimde birlikte olacakları için merkez olarak son derece mutlu olduklarını ifade ederek, “iki grup halinde toplam 6 gün sürecek bu eğitimin eğitimcilerimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye ifade etti.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, Müdürlüğümüz sağlık tesislerinde hizmet sunan eğitimcilerimizin görevlerini daha etkili ve verimli bir biçimde yerine getirmeleri için gerekli olan temel bilgileri edinebilmeleri, var olan bilgilerinin yeni araştırma sonuçları, yaklaşımlar doğrultusunda güncellemeleri ve eğitim becerilerinin geliştirilmesi amaçları doğrultusunda eğitici eğitim programına uygulanmasına karar verdiklerini söyledi.

Böylesine nezih bir ortamda ve uzman kadrolar ile yaşayacağınız eğitim sürecinin sizler için bir fırsat olduğunu belirten Tepe, bu imkânı bizlere sunan Personel Eğitim Merkezimize ve yöneticilerine sonsuz teşekkür ediyoruz.” diye belirtti.

Bu eğitim programında katılımcılara “eğitim ile ilgili temel kavramlar ve yetişkin eğitimi, öğretim tasarımı, öğretim yöntem ve teknikleri, sınıf yönetimi, etkili iletişim, beden dili ve diksiyon, eğitim teknolojileri ve eğitimde ölçme değerlendirme” konularında teorik ve uygulamalı eğitim gerçekleştirilmesini hedeflenmektedir.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın