Sağlık Çalışanlarına “Eğitici Eğitim” programı düzenlendi

Rize İl Sağlık Müdürlüğü ve Rize Personel Eğitim Merkezi koordinasyonu ile sağlık çalışanlarına yönelik “Eğitici Eğitim” programı gerçekleştirildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetlerine bağlı Ruh Sağlığı Birimi tarafından planlanan eğitici eğitim programına sağlık tesislerinde görevli psikolog, çocuk gelişimci, sosyal çalışmacı, sosyolog, eğitim hemşirelerinden oluşan 44 personelin katılımıyla iki grup halinde düzenlendi.

Rize Personel Eğitim Merkezinde gerçekleşen ve ilde bu alanda düzenlenen ilk eğitimin kapanış programına Rize Personel Eğitim Merkezi Başkan Yardımcısı Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Sever, Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mehmet Halit Baykal, ilgili şube müdürleri ve personeller katıldı.

Bu eğitim programında katılımcılara “Eğitim ile ilgili temel kavramlar ve yetişkin eğitimi, öğretim tasarımı, öğretim yöntem ve teknikleri, sınıf yönetimi, etkili iletişim, beden dili ve diksiyon, eğitim teknolojileri ve eğitimde ölçme değerlendirme” konularında teorik ve uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.

Rize Personel Eğitim Merkezi Başkan Yardımcısı Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Sever, yaptığı konuşmada, Adalet Bakanlığının açılan ilk eğitim merkezi olduklarına değinerek, Sağlık Bakanlığının yanı sıra ilimizde hizmet veren tüm kamu kurumlarına kapılarının açık olduğunu ve destek vermekten memnun duyacaklarını ifade etti.

Sever, “Pandemi de büyük özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımız ile bu eğitimde birlikte oldukları için merkez olarak son derece mutlu olduklarını ifade ederek, “İki grup halinde toplam 6 gün süren bu eğitimin eğitimcilerimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye ifade etti.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, “Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi ülkemizde bu alanda hizmet sunan nadide kuruluşlardan biridir. Çok şanslıyız ki bu eğitim kuruluşu ilimizde mevcut ve gerek yöneticileri gerek personelleri olsun sadece kendi personelleri değil ilimizde var olan tüm personellerle de eğitim çalışmaları gerçekleştirmek istiyorlar. Şahsım adıma bende burada eğitim alma fırsatı bulabildim ve ilimiz adına tüm personellerin bu eşsiz merkezde alanında profesyonel eğitimciler tarafından eğitim almalarının çalışma hayatlarında çok olumlu anlamda tesirinin olacağını düşünüyorum” dedi.

Böylesine nezih bir ortamda ve uzman kadrolar ile yaşadığınız eğitim sürecinin sizler için bir fırsat olduğunu belirten Tepe, “Bu imkânı bizlere sunan, sağlık çalışanlarımıza 6 gün içerisinde misafir edip sundukları bu etkili ve oldukça verimli eğitici eğitim için Rize Personel Eğitim Merkezimize, yöneticilerine, çok değerli hocalarımıza, katkılarından dolayı Rize Belediyesine ve Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine sonsuz teşekkür ediyoruz.” diye belirtti.

Düzenlenen Eğitici Eğitim programında başarılı olan sağlık çalışanlarına “Hizmet İçi Eğitim Programı Katılım Belgesi” takdim edilerek program sona erdi.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın