Vali Ersin Yazıcı, Kaptan Ahmet Erdoğan İmam-Hatip Lisesinde çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve teknik özellikleri ile Türkiye`nin en modern İmam- Hatip Lisesi olma özelliği taşıyan okula, Türkiye`nin her bölgesinden öğrenci gelmesinin beklendiğini ifade etti.
İlimizin eğitim alanında büyük bir ihtiyacının giderileceğini kaydeden Vali Yazıcı, “Okul son derece güzel ve modern şartlarda yapılmaktadır. Ahmet Erdoğan İmam-Hatip Lisesini, ilimize kazandırılmasında en büyük emeği olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Kazancı Holding adına Cemil Kazancı’ya, Rize halkı adına teşekkür ediyorum ” dedi.
Vali Yazıcı, “Buradan mezun olacak öğrencilerimiz ve farklı kademelerde en güzel şekilde ülkesine, devletine milletine hizmet edecekler” diye konuştu. Okulun yurt bölümünde de incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, pansiyonda kalan öğrencilerle de sohbet etti, öğrencilerin istek ve sıkıntılarını dinledi.
Vali Ersin Yazıcı öğrencilere, “Gelecekle ilgili hedeflerinizi şimdiden belirleyin. Çalışmalarını belirlediğiniz hedefleriniz doğrultusunda gerçekleştirin, kitap okuyan öğrenciler derslerinde başarılı olur. Sizden isteğim bol bol kitap okuyun” şeklinde konuştu.
Vali Yazıcı, okul müdürü, öğretmenler ve öğrencilere başarılar dileyerek okuldan ayrıldı.
İlimiz Güneysu ilçesinde Hazine Mülkiyetinde kayıtlı bulunan alanda Rize Güneysu Ahmet Erdoğan Anadolu İmam -Hatip Lisesi, Kazancı Holding adına Cemil Kazancı tarafından 4.596 m² taban, 19.850 m² kapalı alanda 24 derslik, 800 öğrenci kapasiteli bir okul ve 372 yatak kapasiteli yurt binası yapımı 12.11.2012 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile protokol imzalanmıştı.
Çalışmalar 2012 tarihinde başlamış olup, inşaat %92 seviyesinde tamamlanmıştır.
Proje Bedeli 19.340.000 TL’dir.
Yorum Yapın