Çayda 2018 Eylem Planı

Çayda 2018 Eylem Planı


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Bitki Beslenme ve Teknoloji Geliştirme Daire Başkanı Metin Kayıcıoğlu, Bakan Müşaviri Bahattin Bozkurt ve Taner Aksoy tarafından borsamızda “2018 yılı Çay Eylem Planı” hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıda 2018 yılı Çay Eylem Planı çerçevesinde çay üretiminde alınması gereken tedbirler ayrıntılarıyla açıklandı.
Bu tedbirler: Toprakların fiziksel ve kimyasal yapısını iyileştirilmesi,
Çaylıkların yenilenmesi,
Sözleşmeye dayalı ortak işletmecilik modelinin geliştirilmesi,
Organik çay tarımının geliştirilmesidir.

Oluşturulan plan dahilinde; topraklarda ki fiziksel ve kimyasal yapının iyileştirilmesi için çaylık alanların toprak düzenleyicisi (dolomit) ihtiyacı karşılanacak. Yüksek verimli, damak tadına uygun yeni çeşitlerle çay fidanı üretilip, çaylık alanlar yenilenecek. Ayrıca coğrafi olarak birbirine yakın parsellerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan üretim modeline geçilecek. Organik üretim bakanlık tarafından desteklenip müstahsile organik gübre desteği verilecek ve verim kaybı olursa telafi edilecek. Tüm bu plan çerçevesinde yapılacak çalışmalarda bakanlık tarafından finansal destek sağlayacak.
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    HİLMİ KANBER

     31 Ocak 2018 17:28
         

    çay fidanını kim üretecek üreticilere ücretlimi dağıtılacak.değişik bahanelerle organık tarıma neden geçilmeyecek.sunnı gübre dağitilması neden yasaklanamıyor.cevabını verıyorum. RANT VAA RANT

Yorum Yapın