ÇAYKUR 5’CI MAĞAZASINI ERZURUM’DA HİZMETE AÇTI

ÇAYKUR 5’CI MAĞAZASINI ERZURUM’DA HİZMETE AÇTI

 

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün 2020 yılında başlatmış olduğu, “81 İlde 81 Çay Satış Mağazası” projesi kapsamında, 5’cı Mağazasını Erzurum’da hizmete açan, Çaykur Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya ALİM: “Erzurum, Rizenin sınır komşusu olmanın ötesinde beşeri münasebetler olarak birbirine çok yakın asırlara dayanan kardeşlik, dostluk ve bir çok hısımlık bağlarıyla kardeş şehirleriz. İki şehri halkı ’da bilirler ki, Çay Karadeniz’de üretilir ama Erzurum’da içilir. Bilhassa kış mevsimi başta olmak üzere çay tüketimi Erzurum ilimizde oldukça yüksek bir oranda tüketilmektedir. Bir dünya markası olan Çaykur olarak, Erzurumlu hemşerilerimizin bu denli çayımızı tüketmelerini de göz önünde bulundurarak tüm illerimizden gelen yoğun bir talepte Erzurum’a öncelik vererek 5’cı mağazamızı hizmet Erzurumlu tüketicilerimizle birlikte hizmete açmış oluyoruz.” diye konuştu.

 

Haber: Bayram Ali Kavalcı-Fotoğraflar: Mehmet K.Erbaş-Erzurum

Erzurum Yakutiye ilçesindeki, Çaykur Erzurum Bölge Müdürlüğünün bulunduğu Çaykur’a ait alanda hizmete açılan Çaykur Çay satış mağazasının açılışına, Erzurum’lu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Açılışa resmi bir programa katılmak üzere davetli olan, Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN ’de katıldı. Pandemi tedbirleri ve sosyal mesafe kurallarına özen gösterilen açılışta konuşan Çaykur Genel Müdürü Vekili ve YK Başkanı Yusuf Ziya ALİM, “Bu gün burada Karadeniz bölgesi dışındaki ilk mağazamızı Erzurumlu hemşerilerimizin hizmetine açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Doğu ve Güney Anadolu’nun bir kentinde sağlıksız çayların satıldığını çoğu zaman yazılı ve görsel basında çıkan haberlerden okuyoruz. Bunu da göz önünde bulundurarak, haksız kazanç elde eden ve halkımızın sağlığıyla oynayan bu firmalara karşıda mücadelenin bir ayağı olarak bugün Erzurum’da olduğu gibi Anadolu’muzun Erzurum gibi tarihi güzel şehirlerimizde de çay satış mağazalarımız açmaya devam

edeceğiz. Erzurum şehrimize özgü, tarihi çifte minarenin fotoğrafının yer aldığı çay paketiyle, Her dönem Erzurum’u ziyaret edecek olan, yerli ve yabancı turisteler hediye edebilecekleri fiyatı çok uygun 5.TL. olan çay üretmiş olduk. 2021 yılının ilk aylarında, İstanbul ve Ankara Çay satış mağazalarımızı halkımızın hizmetine açmış olacağız. Dünyanın en sağlıklı çaylarını üreten Çaykur çay satış mağazalarımızda 100’e yakın çay çeşitlerimizle herkesin bütçesine uygun fiyatlarla tüketicilerimiz hizmetine sunuyoruz. Erzurum ilimizde yazın çay semaverler kişin ise bardak bardak değil demlik demlik içilir. Büyüklerimiz derler ki, bardak bardak olunca sohbet bozulurmuş, semaver ve demlikle gelirmiş ki sohbet bölünmeden içilsin. Biz de o amaçla Karadeniz dışına çıkınca ilk mağazayı Erzurum’a açalım dedik. Erzurum denilince kar ve çay akla gelir. Çayın başkenti Rize, karın başkenti ise Erzurum şehrimizdir. Kar yağışı altında bugün sizlerin hizmetine sunduğumuz mağazamızın açılışına göstermiş olduğunuz ilgiye ve misafirperverliğinize çok teşekkür ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun. “diye konuştu. Açılışa, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Yardımcısı Kemal Genç, Çaykur Genel Müdür Yardımcıları Süleyman Pınarbaş, Dr. Turgay Turan ve çok sayıda Çaykur Daire Başkanı, Erzurum Çaykur Bölge Müdürü Resul Zengin ve Bölge çalışanları ve Erzurum halkı katıldılar. Açılışa katılanlara tanıtım ve tadım için yeşil çay pudralı pasta çeşitleriyle birlikte siyah, yeşil sıcak çay ikramında bulunuldu. Yapılan duanı ile birlikte açılış ve tanıtım programı tamamlanmış oldu. Erzurum’da görev yapan yazılı ve görsel basın açılışa yoğun ilgi gösterdi. Çaykur Genel Müdür Vekili ve YK Başkanı ALİM, Erzurum basının bu duyarlığına teşekkür etti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın