Rize’nin Sorunları Bakan Çelik’e Anlatıldı

Rize’nin Sorunları Bakan Çelik’e Anlatıldı

 

 

 

Rize Milletvekili Hasan Karal ve Rize Milletvekili Hikmet Ayar ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan'ın yer aldığı Rize heyeti Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i makamında ziyaret ederek ilimizin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundular.

 

Rize’ye Organik Gübre Tesisi Kurulacak

 

Ziyarette; Avrupa Birliği projesi kapsamında yapımı devam eden Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi Projesi ve bu kapsamda yapılacak olan Organik Gübre Geri Dönüşüm Tesisi hakkında Bakan Çelik detaylı bilgilendirdi. Görüşmede, DOKAP’ın (Kalkınma Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı) 2014-2018 Eylem Planı kapsamında, Ağustos 2015’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na sunulmuş olan Organik Gübre üretimini amaçlayan Geri Dönüşüm Tesisi Projesi hakkında Bakana bilgi verildi. Bu konuda gerekenin yapılması arz edildi. Bakan Çelik, proje başlıklarının Bakanlar Kurulu onayına sunulduğunu ifade ederek Kırsal Kalkınma yatırımları kapsamında 2015 rakamları ile 5.000.000,00 TL bütçeli ve proje süresi 24 ay olan Organik Gübre Geri Dönüşüm Tesisi Projesinin hayat bulabilmesi için, proje hakkındaki gelişmeleri takip edeceğini ifade etti.

 

Rize Heyetinden Ortak Ses

"Çay Kanunu İstiyoruz"

Milletvekillerimiz ile Oda ve Borsa Başkanlarımızın Bakan Faruk Çelik ile gerçekleştirdikleri görüşmede Çay tarım alanlarının tespitini, yaş ve kuru çay üreticilerinin hak ve yükümlülüklerini, kuru çayın Çay Borsası kanalıyla satışını, destekleme şartlarının belirlenmesini, çay piyasasının düzenlenmesi ve denetlenmesi için yeni çay kanunun çıkarılması gereği vurgulandı.

Görüşmede Bakan Çelik Çay Kanunu ile ilgili kendisinin bilgisi olduğunu daha önce konuyla ilgili Çaykur’dan görüş aldıklarını belirtti. Bakan Çelik ayrıca en kısa zamanda çay kanunuyla ilgili Rize’ye geleceğini, öncelikle Çaykur, Oda ve Borsa Başkanları ve diğer STK temsilcileriyle toplantı yapıp, görüş alışverişlerinde bulunacağını ifade ederek, bu yasama döneminde çay kanununun çıkması için gerekli işlemlerin en kısa zamanda yapılacağını vurguladı.

 

İlimize, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yatırım Destek Ofisi

İlimizin TKDK desteklerinden faydalanabilmesi için, ülke genelinde 42 ilde il koordinatörlüğü bulunan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun ilimizde de Destek Ofisinin açılması talebinin Rize heyeti tarafından iletildiği görüşmede Bakan Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, yatırım destek ofislerinin 81 ilde açılması için çalışma başlattığını, bu kapsamda Rize için de gerekenin yapılacağını ifade etti.

 

Bakan Çelik, Rize Limanı İçin Orman Ürünleri ile Tahıl ve Baklagillerin İthalat ve İhracatına Açılması Talimatını Verdi

Rize Heyeti ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik arasında gerçekleşen görüşmede Rize Limanı’nın, tomruk, kereste (Orman Ağaç Ürünler) ve buğday, mısır (tahıl ve baklagiller) ürünleri ithalatı ve ihracatını yapabilmesi için Tarım İl Müdürlüğü tarafından izin verilerek tekrar yetkilendirilmesi konusu da ele alındı. Çelik, heyetimizin talebini olumlu yönde değerlendirerek konu hakkında gerekli talimatı verdiğini ifade etti.

Rize heyeti görüşmenin sonunda Bakan Faruk Çelik’e ilimizin sorunlarına yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederek kendilerini en kısa zamanda Rize'de ağırlamaktan onur duyacaklarını ifade etti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın