VALİ YAZICI, CENNET'TE SORUNLARI DİNLEDİ

VALİ YAZICI AYDER’DE

 



 Ayder'de turizm konusunda ne yapabiliriz? Sorusunun tartışıldığı toplantıda Vali Ersin Yazıcı, havalimanı, çevreyolu ve Ovit Tüneli çalışmalarının bitmesiyle birlikte Rize'nin çehresinin değişeceğini belirterek, özellikle yerel halkın ekonomik kalkınmasına destek olma imkânı sunan, sosyal ve kültürel bütünlükleri koruyup gözeten bir yaklaşım olan eko-turizmin Ayder Yaylasında da uygulanması gerektiğini vurguladı ve "Rize'nin turizmde başarılı olacağına inanıyorum" dedi.



Vali Yazıcı sektör temsilcilerinin ve vatandaşların bulunduğu toplantıdaki konuşmasını şu şekilde sürdürdü:



“Ayder Yaylası flora çeşitliliği açısından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Yabancı ülke vatandaşlarının özellikle Ayder Yaylası ile ilimizin doğa turizmi potansiyeline ilgilerini arttırmak ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak, benim nezaretimde çeşitli projeler geliştirilmektedir.



Rize’de doğa, deniz, kültür, tarih, sanat, çay, sağlıklı yaşam, yaylalar, eko-turizm, spor gibi turizmin gelişmesine katkı sağlayacak alanlarımız var. Bunu elbirliği ve güç birliğiyle,Devlet büyüklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, işadamlarımız, turizmcilerimiz ile birlikte yapacağız. Bu yükü beraberce taşıyacağız.  İlimizi kültür turizmi, doğa turizmi, macera turizmi gibi alternatif turizm dalları dediğimiz alanların geliştiği, bölge haline getirmeye çalışıyoruz. Gerekli tesisleşme olması durumunda, önümüzdeki yıllarda bölgemize yoğun olarak turist akışı olacağına inanıyorum.



 Rize-Artvin Havalimanının hizmete açılması ile beraber bölgemiz çok ciddi bir turizm atağına sahne olacak ve bölgeyi her geçen yıl katlanan rakamlarla turist ziyaret edecektir.

 



Bu altın değerindeki güzelliklerimizi, imkânlarımızı ve potansiyelimizi realize edebilmek, hayata geçirebilmek, insanlığın hizmetine sunabilmek ve bunu bir ekonomik değer haline getirebilmek için hepimizin önünde çok önemli bir fırsat bulunuyor. ”dedi.



Toplantıda Vali Ersin Yazıcı, vatandaşların sorunlarını da dinledi, yetkililerle çözüm yollarını konuştu.



Toplantıya katılan sektör temsilcileri ve yöre vatandaşları, Ayder’de Turizmin 12 aya yayılması gerektiğini ve teleferik sisteminin bir an önce başlatılıp hayata geçirilmesi; otopark, su ve Ayder’de turizmin gelişmesi için gerekli olan altyapı hizmetlerinin hızlı ve süratli bir şekilde yapılmasını istediler.



Rize’de turizmin gelişmesi için gerekli olan konaklama, ulaşım gibi altyapı çalışmaları ile tanıtmanın birlikte yürümesi amacıyla bir takım çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Yazıcı, “Sizlerin sorun ve taleplerinizi dinlemek ve sizlere hizmet vermek görevlerimizin başında gelmektedir. Tüm bu sorunlarla ilgili olarak gerekenlerin yapılması için takipçi olacağız. Bugünden sonra da sorun ve talepleriniz olabilir. Bu anlamda da tüm vatandaşlarımıza kapımız açıktır’’ dedi.



Vali Yazıcı, Rizeli hemşehrilerimizin hizmetkârı olacağız. Vatandaşlarımızın istek ve dileklerini yerine getireceğiz. Rize’ye hizmet etmek için buradayız şeklinde konuştu.



 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı (RTSO) Şaban Aziz Karamehmetoğlu da  Ovit Tüneli ile birlikte Rize'nin önemli bir Turizm şehri olacağını ve Turizm potansiyelimizin 12 aya yayılabileceğini vurguladı.



Ayder Yaylasında düzenlenen toplantıya Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, sivil toplum kuruluşlarının ve Turizm sektörü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın