ONLARIN SEVİNCİNE ORTAK OLDUK…

Vali Ersin Yazıcı, Çayeli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde korunma ve bakım altında bulunan çocuklarla kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı programına Vali Ersin Yazıcı'nın yanı sıra Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, Büyükköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu, Madenli Belde Belediye Başkanı Necip Yazıcı,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, Çayeli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yasin Gündoğdu, korunma ve bakım altında bulunan çocuklar ile diğer ilgililer katıldı. 
CİDDİ FEDAKÂRLIKLAR GÖSTERİYORSUNUZ…
Korunma ve bakım altında bulunan çocukları topluma kazandırmanın önemine dikkati çeken Vali Yazıcı, '' Günümüzde bu çocuklarımız sosyal ve kültürel etkinlikler başta olmak üzere hayatın her alanında yer almaktadır. Dertlerini paylaşmak,  fedakârlıklarını görmek için buradayım. Bu kardeşlerimiz çok ciddi fedakârlıklar gösteriyorlar. Birlik ve beraberliğimizi üzüntümüzü, sıkıntımızı hep birlikte paylaşarak sevinçleri çoğaltmak, sıkıntıları azaltmak çabasındayız. Bu çocuklarımızı çok seviyoruz.  Çocuklar bizim için çok değerli. Bu çocuklarımız toplumun bir parçası, onlara sahip çıkmalıyız. Onları toplumdan soyutlamak yerine toplumla iç içe olmaları gerekiyor. "diye konuştu.

ONLARIN SEVİNCİNE ORTAK OLDUK…
Devletin korunma ve bakımı altında bulunan çocuklara yönelik önemli düzenlemeler yaptığını belirten Vali Yazıcı, "Bu düzenlemelerle çocuklarımız kendi becerilerini ortaya koyarak neler yapabileceklerini tüm topluma gösterme fırsatı buldular. Onun için çocuklarımızın toplumsal hayatta başarılı olmaları adına elimizden geleni yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bu çocuklarımızın, bu kardeşlerimizin güzel çalışmalarını sergilediği birçok sergiyi beraber açtık, onların sevincine ortak olduk. Bu hizmetlerin sürmesi bizim için çok önemlidir. Toplumumuzda yardıma, ilgiye muhtaç insanlara karşı duyarlı olmalıyız. Bu merkezlerimiz çok sayıda korunmaya muhtaç çocuğa hizmet vermektedir. Bu merkezlerde çocuklarımızın, eğitimden, sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan kültür ve sanata kadar çok çeşitli konularda sorunlarının giderilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Bu sorunlara devletimiz çözüm üretirken kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşlarımızın da bu konuda gerekli duyarlılığı göstermeleri gerekmektedir. Onları toplumdan soyutlamak yerine toplumla iç içe olmaları gerekiyor. "dedi.
HOBİ BAHÇESİ OLUŞTURULDU…
Çocuklara yönelik rehabilitasyon merkezi çevresinde hobi bahçesi ile doğal bir ortam oluşturulduğunu belirten Vali Yazıcı, "Bizler rehabilitasyon merkezimizde kalan çocuklarımızın, kardeşlerimizin rahatı ve huzuru için her türlü şartların yerine getirilmesi için çalışıyoruz. Kardeşlerimiz bahçe ile ilgilenerek mutlu oluyor. Onları böyle mutlu görmek bizleri çok daha mutlu ediyor." diye konuştu.
Vali Yazıcı ile Çayeli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinden faydalanan çocuklar arasında zaman zaman şakalaşmaların da yaşandığı ziyaret sonunda Vali Yazıcı, çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın