Palamut bereketi ihracata döndü

Palamut bereketi ihracata döndü                            
üKaradeniz'de bol miktarda avlanan palamut, Hollanda, Almanya, Yunanistan ve İtalya'ya ihraç ediliyor
- Samsun Balık Hali Başkanı Davut Kıyak:
- "Bol miktarda palamut çıkması hem vatandaşımızın ucuz balık eti yemesine vesile olurken, hem de ihracatla ülke ekonomisine döviz girdisi sağlıyor"
                                                                                                                 



Karadeniz'de bol miktarda avlanan palamut, Hollanda, Almanya, Yunanistan ve İtalya'ya ihraç ediliyor.
Av yasağının sona ermesinin ardından "Vira bismillah" diyerek sezona başlayan balıkçıların yüzü, bol miktarda avlanan palamutla gülüyor.
Karadeniz'de her gün ortalama bin ton palamut avlanırken, iç pazara tanesi 8 ile 10 lira arasına satılıyor. Bol miktarda Karadeniz'den çıkan palamut Avrupa'ya da ihraç edilmeye başlandı.
Samsun Balık Hali Başkanı Davut Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Karadeniz'de palamut bolluğu yaşandığını söyledi.
Vatandaşların ucuz palamut yeme şansı yakaladığına işaret eden Kıyak, "Samsun, Türkiye'nin en büyük balıkçı teknelerine sahip. Teknelerimiz her gün ortalama bin ton palamut ile karaya dönüyor." diye konuştu.
Vatandaş ucuz balık yerken fazla palamudun ihraç edildiğini belirten Kıyak, "Bol miktarda palamut çıkması hem vatandaşımızın ucuz balık eti yemesine vesile olurken, hemde ihracatla ülke ekonomisine döviz girdisi sağlıyor." dedi.
Palamudun avladıktan sonra soğuk hava depolarında şoklandığını anlatan Kıyak, şunları kaydetti:
"Günlük avlanan bin ton palamudun yüzde 40'ını Hollanda, Almanya, Yunanistan ve İtalya'ya ihraç ediyoruz. Havalar yeni soğumaya başladı. Havaların soğuması ile birlikte hamsi, istavrit, çipura gibi balık türlerinin de bu yıl bol olacağını tahmin ediyoruz. Palamuttan sonra diğer balık türlerinin de ihracatını bu yıl bol miktarda gerçekleştireceğimizi düşünüyorum."

Önceki Haber 

Yorumlar

Yorum Yapın