Rizeli bayan yazarın romanı beğeni topladı

  RİZELİ ROMAN YAZARI ÖZBULUT’UN “BOĞAZIMDAKİ YUMRULAR” ESERİ ÇOK BEĞENİLDİ

 

 

Rize’nin, Fındıklı İlçesinden olan, Kültür ve Turizm Bakanlığından emekli memur Ayser Özbulut’un Ceres Yayınları tarafından basımı yapılan, 341 sayfalık “BOĞAZIMDAKİ YUMRULAR” isimli eseri roman severeler tarafından büyük beğeni topladı.

Rize, Fındıklılı şair, yazar Ayser ÖZBULUT, Anadolu Üniversitesi İktisadı ve İdari Bililer Fakültesi İşleteme bölümü mezunu olup, Türkiye’nin birçok bölgesinde, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarda, farklı kademelerde devlet memurluğu yaptı.

Birçok kitap fuarında imza gününe katılıp, okuyucularıyla buluşan Rizeli, şair ve roman yazarı, Ayser Özbulut’un kitabi ile ilgili ünlü sanatçı Gani Müjde şu dizeleri kaleme almış. Gani Müjde, “Boğazımdaki yumrular yaşama dönük umutların filizlendiği, zorlu koşullardaki bir hayatın tanıklığını getiriyor bize… Hesapsız, beklenmeyen bir karşılaşma ile hayatı tümden değişen bir kadınla tanıştırıyor bizi… Beklenmedik zamanda kapısını çalan aşka yürürken, önüne yepyeni bir yaşamın gerçeği de çıkar Elif'in, gelecek vadeden, ilkeli, vatansever bir subay ile yaptığı evlilikle değişen hayatı, onu büyütüp olgunlaştırır. Kahramanımızın yaşadıklarını okurken hepimizi derinden etkileyecek bir öyküyle yüzleşeceğiz. Zaman zaman gözlerinizin dolmasına, bazen de içinizin endişe ile titremesine sebep olacak. Ateş hattında gencecik bir kadın, babaya hasret büyüyen bir evlat ve önceliği hep "Vatan" olan başarılı, gözü pek bir subayın Kütahya'da başlayıp, Iğdır, Ankara, Hakkari’de sürüp, Bodrum'da sonlanan aşk hikâyesi... "Oysa durum asla göründüğü gibi değildi. Yüreğim parçalanmış, hasretim doruklara ulaşmış, boğazım yutkunmaktan nasır bağlamış, korkularım bütün ruhumu teslim almış içi boş bir bedende yaşıyordum..." Bazı aşklar vardır, anlatılır ama yazılamaz. Ayser Özbulut hem yaşayıp hem yazanlardan. Ben dinlerken çok keyif almıştım. Yazılı halini okursanız bana hak vereceksiniz.” şeklinde yazmış. Haber: BAYRAM ALİ KAVALCI


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın