Fındıklı Belediyesi Kadın Korosu Yıl Sonu Türk Halk Müziği konseri gerçekleştirdi

Fındıklı Belediyesi Kadın Korosu Yıl Sonu Türk Halk Müziği konseri gerçekleştirdi.

 

20 Haziran 2019 tarihinde kurulan ve içerisinde işçi, memur, esnaf, çiftçi vb. 30 kadının yer aldığı Fındıklı Belediyesi Kadın Korosu Serdar Albayrak şefliğinde ve Gizem Bayraktaroğlu yardımcılığında Yeşil Altın Gümüş Deniz Festivali ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde sahne almasının ardından 13 Aralık Cuma günü Grand Güven Düğün Salonu’nda Türk Halk Müziği Konseri gerçekleştirdi. 5 TL’den satılan 2000 bilet ve bağışlarla bini aşkın kişinin katıldığı konserin geliri ihtiyaç sahibi aile ve öğrencilere ulaştırılacak.

Solo performansların da olduğu, 2 bölümden oluşan konserde birbirinden farklı birçok Türk Halk Müziği eseri seslendirilirken final parçası Erdal Eren anısına sözleri Şair Gülten Akın’a ait olan ‘’Büyü’’ parçası ile yapıldı. Teşekkür için sahneye çağrılan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu: ‘’Öncelikle Fındıklı Belediyesi Kadın Korosu’na, saz ekibine ve şefine, bu salonu dolduran Fındıklı Halkına ve bu salonun kapılarını ücretsiz olarak bizlere açan Hasan Güven’e teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Çervatoğlu: ‘’Fındıklı’yı temizleyen temizlik işçisinden köyünde çay toplayanına ve şarkı söyleyenine artık Fındıklı’da hepimizin hikayesi ortak. Bu bizim hikayemiz. Bu hikayenin adı ‘’meci’’ (imece). Bu hikayenin buradan doğan güneşle tüm ülkeye yayılması dileğiyle… İyi ki varsınız.’’ diyerek sözlerine son verdi.

Fındıklı Belediyesi Kadın Korosu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe özel programı için çalışmalarına başladı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın