Rize Agd'den Mekke Fethi Gecesi

Agd'den Mekke Fethi Gecesi

 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Rize Şubesi 31 Aralık 2019 Salı Günü Mekke’nin Fethinin 1389. Yıl Dönümünü münasebetiyle Mekke’nin Fethinde Buluşuyor.

AGD Rize Şube Başkanı Gökhan Pehlivan Anadolu Gençlik Derneği olarak, 31 Aralık Salı günü Mekke'nin Fethi'ni kutlayacaklarını belirtti. Pehlivan, "Ülke genelinde 81 şubemizde yaklaşık 600 kadar noktada Mekke'nin Fethinin 1389.Yıl Dönümünü kutlayacağız. Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kabe'nin bulunduğu şehir olan Mekke İslam Ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir.

Bizde Rize Şubesi olarak 31 Aralık gecesi bu kutlu Fethi kutlayacağız. Programız da sinevizyon gösterisi, mehteran, kum sanatı gösterisi, ezgiler ve ilahiler gibi aktivitelerin yani sıra güzel Kur'an okuma Karadeniz Bölge Birincisi Hafız Said Nuri Kandemir hocamızın Kur'an ziyafetini dinleyeceğiz. R.T.E Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Ögretim Görevlisi Adem Sadoğlu Hocamızın Mekke'nin Fethi ile ilgili konferanslarını dinlemiş olacağız. Ayrıca Siyer'i Nebi yarışmamızda Rize genelinde dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini takdim edeceğiz" dedi.

Adına Yılbaşı Eğlencesi denilen ve neredeyse tüm dünya halklarına dayatılan çirkinliklere karşı bir tavır takınmanın İslam'ın bir gereği olduğuna inandığını belirten Pehlivan, "Noel ve yılbaşı kutlamasının dinimizde yeri yoktur. Peygamberimiz, Yahudiler ve Hıristiyanlar ne yaparsa tam tersini yapardı. Bu yüzden bu kutlamaların İslam'da yeri yoktur. Biz yılbaşı kutlamalarının bu ülkenin emperyalizm tarafından sömürülmesine hizmet eden vasıtalardan biri olarak görüyoruz. Milli Piyango adı verilen oyunla kitlelerin kumarla buluşturulmasını sağlayan, her türlü kötülüğe giden yolları açan, birçok gencin çeşitli bağımlılıklara yakalanmasına sebep olan, birçok insanda iffet duygusunu zedeleyen her türlü eğlence anlayışını reddediyoruz. Bu doğrultuda 31 Aralık Salı günü 19.00'da Gençlik Merkezi Konferans Salonunda (Yeni Avm Yanı) tüm halkımızı aileleriyle birlikte Mekke'nin Fethi Programına davet ediyoruz."


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın