TİFLİSTE TÜRK GECESİ

TİFLİSTE TÜRK GECESİ


Gürcü ve Türk İş Adamları Derneği (GÜRTİAD) tarafından Gürcistan’ın başkenti Tiflis'te "Türk-Gürcü Dostluk Gecesi" gerçekleştirildi. 


Geceye Türkiye Tiflis Büyükelçisi Ali Kaan Orbay ve GÜRTİAD Başkanı Osman Turan, Rize’li genç iş adamı Cengiz Mataracı ile çok sayıda Türk ve Gürcü İş adamı katıldı. 


 

 

Uzun yıllardır Gürcistan’a ticari faaliyet gösteren eski Ç.Rizespor yönetim kurulu üyesi ve GÜRTİAD üyesi Rizeli İş insanı Cengiz Mataracı’da geceyle ilgili görüşlerini paylaşarak şu ifadelere yer verdi; “Gürcistan son çeyrek asırdır çok ama çok önemli işler yaptı. Gerek güvenlik açısından, gerek sosyo ekonomik açısından bir sıçrama yaptı. Yapılan bu sıçramada bizler bir ufak katkımız olduysa hem kendi ülkem adına hem de Gürcistan adına bizleri çok mutlu ediyor. Gürcistan hükümetinin ticari anlamda bugün bir numaralı partneri Türkiye. İki ülke arasında dostluklar, arkadaşlıklar, ticari ilişkiler o kadar gelişti ki, bizim artık bu saatten sonra bunu nasıl ilerletebiliriz, büyütebiliriz, bunun heyecanını yaşıyoruz. Biz Türkler Gürcistan ile dost değiliz, kardeşiz” cümlesini kullandı. 


Yapılan geceye Türkiye’den gelen sevilen sanatçılar Yahya Altun ve Gülden sahne alırken, bu iki değerli sanatçının söylediği şarkılara salonda bulunan Gürcü ve Türk iş insanlarının beraberce eşlik ettiği gözlendi.  GÜRTİAD Başkanı Osman Turan, yapılan etkinlik nedeniyle Türk ve Gürcü iş adamlarına teşekkürlerini sunarak, iki ülke halkları arasında ilişkilerin çok daha güçlü bir şekilde geliştiğine vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü; 


İKİ ÜLKE ARASINDA ÇOK YOL KATETTİK

“ İki ülke arasında ekonomik, politik ve kültürel ilişikler her geçen gün güçleniyor, daha da gelişiyor. Biz bu durum canlı şahidiyiz. Biz ve arkadaşlar 30 yılın içinde çok yol kat ettik.  Şuanda Gürcistan’ın ticari alanında en büyük ortakları Türkiye’dir. Ekonomide, yatırımda hemen hemen her alanda GÜRTİAD olarak 100’e yakın üyemiz var ve her sektörü temsil ediyoruz. Bu gece bizim birlik, beraberlik gecemiz oldu. Bu bir gelenektir, her sene yaptığımız bir aktivitedir” dedi. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gürcistan’a yapılan ticarette 3 milyar dolarlık bir hedef açıklaması sonrası bu ülkede yatırım yapan Türk şirketlerinin bu hedefe çok yaklaştıklarını hatırlatan GÜRTİAD Başkanı Turan;” Bu rakama yaklaştık. Burada büyüyen bir Pazar var. Sayın Cumhurbaşkanımız Gürcistan’a olan desteği hep olmuştur. Bunu biz burada yaşıyoruz. İki ülke iş adamları arasında tesis edilen ilişkiler iki halkın dostluğunu pekiştirdi” ifadesini kullandı. 


AJANS53.COM ÖZEL


YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ


 


Yorumlar

Yorum Yapın