Rize'de Trabzon Ürünlerine Boykot Çığ Gibi!..

Spor Toto Süper Ligden son hafta Trabzonspor’un zayıf rakibi Bursaspor’a evinde yenilmesi sonucu kümeden düşen Çaykur Rizespor taraftarları 36 yıl aradan sonra yeniden kümeden düşmelerinin sorumlusu olarak gördükleri Trabzonspor’a karşı tepki olarak Trabzon menşeli ürünlere boykot başlattı.

Rize Merkez İş Bankası önünde Velioğlu Büfe adlı işletme sahibi Osman Velioğlu, Çaykur Rizespor’un küme düşmesinin sorumlusu olarak Trabzonspor’u gördüğünden Trabzon menşeli gazetelere boykot uygulayarak, Trabzon gazetelerinin satışını durdurdu. Velioğlu, tüm Rizelilerin Trabzon ürünlerini boykot etmesini gerektiğini söylerken, Yeşil Mavili taraftarlar da sosyal medyadan Trabzon ürrünlerine karşı boykot çağrısında bulundu.

rizede-velioglu-bufe-osman-velioglundan-trabzon-urunlerine-boykot-(4).jpg

Trabzon medyasının Trabzonspor’un Rizespor’u düşürdüğünü, Rize’nin hakkının yenildiğini yazmasını istediklerini kaydeden Velioğlu, “Normalde Trabzonspor ile Bursaspor 100 maç etse 99’unu kazanacak olan Trabzonspor’un Bursa’ya çok rahat maç verdiğini söylüyoruz. Trabzon medyası bunları yazıncaya kadar, bunu düzeltinceye kadar biz Trabzon gazetesi satmayacağız. Rize’deki tüm esnaf kardeşlerimizden ve vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Bunu sadece biz yapmayalım. Bütün esnaflar olarak bize yapılan haksızlığa karşı birleşerek Trabzon ürünler için, Trabzon medyası için bu gücü kullanalım. Bize çok büyük haksızlık yapılmıştır. Boykotu sadece gazeteleri için değil bütün Trabzon ürünlerine karşı yapalım ki Trabzon esnafı da Trabzonspor’a Rize’nin gücünü göstersin ve ona göre hareket etsin bir daha bu duruma gelmeyelim” dedi.

rizede-velioglu-bufe-osman-velioglundan-trabzon-urunlerine-boykot-(1).jpg

Velioğlu, Trabzonla hısım, akraba, dost olduklarını ancak Bursaspor’un kümede kalmak için ihtiyacı olan galibiyete Trabzon deplasmanında zorlanmadan ulaştığından Tabzonspor tarafından Rizespor’a büyük bir terbiyesizlik yapıldığını ifade ederek, “Trabzonla hısımız, akrabayız, dostuz. Ama sporda yapılan bu terbiyesizliktir. Trabzonspor bile bile bizi düşürdü. Tutturmuşlar bir Rizelilerin Fenerbahçe sevgisi var masalı. Adeta ağızlarına sakız yapmışlar klişe haline getirmişler bunu. Yok böyle bir şey. Bitmiştir Rize’de Fenerbahçe sevdası. Rize’de halkın çoğunluğu Rizespor’u tutuyor. Türkiye’nin dört bir yanında 3 büyük takımın nasıl taraftarı varsa Rize’de aynı oranda 3 büyük takımın taraftarı var. Bir o kadar da Trabzonspor taraftarı var. Fenerbahçe sevdalı bir ilde Fenerbahçe’nin şampiyonluk kutlaması yapmak isteyen taraftarların kutlama yapılması engellenir mi hiç? Kutlama yapmak isteyenlere saldırılır mı? Hatırlayacaksınız 2011 yılında Fenerbahçe’nin Trabzonspor’un önünde averajla şampiyon olması sonrasında Rize’de kutlama yapmak isteyen bir grup taraftara Rizesporlu ve Trabzonsporlu taraftarların tepki gösterdi ve ‘Burası Kadıköy değil Rize’ sloganlarıyla o grubun üzerine saldırdılar. O esnada 2 vatandaş yaralandı. Fenerbahçe sevgisi olan bir ilde böyle bir olay yaşanır mı?” şeklinde konuştu.

rizelilerden-trabzon-urunlerine-boykot.jpg

Babasının koyu bir Trabzonsporlu olduğunu sözlerine ekleyen Osman Velioğlu, 36 yıl önce 1980-81 sezonunda benzer bir olayın yaşandığını büyüklerinden duyduğunu ancak inanmak istemediğini ifade ederek, şunları kaydetti: “36 yaşındayım. 36 yıl önce yaşananları büyüklerimden duydum ama inanmazdım. Babam koyu Trabzonsporlu. Anlatırdı ama inanmazdım. Ancak cumartesi günü bunu gözlerimle yaşayarak gördüm. Trabzonspor Bursa karşısında Trabzonspor gibi oynasaydı ya da Trabzonspor UEFA’ya oynasaydı Bursa’yı yener ve ligden Rizespor yerine küme düşen takım Bursaspor olurdu. Trabzonspor bunu yapmadı göz göre göre Bursaspor’a yenilerek Rizespor’un küme düşmesine seyirci kaldı.”

Velioğlu, sözlerini nsonunda Çaykur Rizespor yönetimine de sitemde bulundu ve “Ne olursa olsun bizim yöneticilerimiz de bizi bu duruma sokup Trabzon’un eline bırakmayacaktı.” dedi.

rizede-velioglu-bufe-osman-velioglundan-trabzon-urunlerine-boykot-(5).jpg

Öte yandan vatandaşlar büfe sahibi Osman Velioğlu’nun boykotuna destek vererek, Rizespor’un uğradığı haksızlık nedeniyle bunun il geneline yayılması gerektiğini söyledi. Sosyal medyadan yapılan boykot çağrısı ise paylaşım rekorları kırmaya devam ediyor.

rizede-velioglu-bufe-osman-velioglundan-trabzon-urunlerine-boykot-(3)-001.jpg

1980-81 SEZONUNDA NE OLMUŞTU?

Haftalar öncesinden şampiyonluğu garantileyen Trabzonspor, ligin son maçında Rizespor’un da kümede kalma mücadelesi veren rakiplerinden Adana Demirspor’a konuk olmuş ve 2-1 önde olduğu karşılaşmada şu anda Beşiktaş’ın Teknik Direktörüğünü yapan kaleci Şenol Güneş’i oyundan çıkararak yedek kaleci Alper’i oyuna sokmuş ve yenilen 2 golle Adana Demirspor Trabzonspor’u 3-2 mağlup ederek averajla ligde kalırken, Rizespor ise Boluspor’u 3-0 mağlup etmesine rağmen gol averajıyla Orduspor ve Mersin İY’nin ardından küme düşen üçüncü takım olmuştu. Trabzonspor’la berabere kalması halinde bile ligden düşecek olan Adana Demirspor, Trabzonspor galibiyetiyle 29 puana ulaşmış ve Adana Demirspor, Boluspor, Altay ve Fenerbahçe ile aynı puanda kalan Rizespor gol averajıyla ligden düşmüştü.

rizede-velioglu-bufe-osman-velioglundan-trabzon-urunlerine-boykot-(2)-002.jpg


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    anzerli

     7 Haziran 2017 19:40
         

    desteklıyoruz helal olsun osman...

Yorum Yapın