Bu Kez Robinho Rizespor'a Gelmek İstiyor

Hikmet Hocanın geçen ay Brezilya dönüşü yaptığı açıklamada Robinho ile görüştüğünü söylemiş ama yıldız oyuncunun Süper lig harici bir alt lige oynamayı düşünmediği ilave etmişti. Karaman, bugün yaptığı basın toplatısında Robinho transferinde belirli bir noktaya geldiklerini belirterek, bu oyuncudan başka genç bir 10 numara ismininde gündemde olduğunu açıklayarak " Robinho olmazsa o olacak, o olmazsa Robinho olarak. Son kararı Başkan Kemal bey verecek" diyerek topu yönetime bıraktı.

 

Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman’dan samimi açıklamalar geldi.

Rize basını ile Mehmet Cengiz tesislerinde buluşan Karaman, transferde mutlaka kaliteli bir 10 numara ve yerli bir savunma oyuncusu alacaklarını yineledi.

 

 

Robinho’da Mesafe Kat ettik

Hafta sonu Adana’da oynayacakları Adana Demirspor maçının hazırlıklarına devam ettiklerini hatırlatan deneyimli teknik adam Karaman, bu maç öncesi kadroda yer alan iki sakat oyuncu Ramos ve Süleyman’ın durumunun henüz netlik kazanmadığını belirterek; TFF 1.ligin ilk haftasını geride kaldı. Tüm maçları izledim, iyi takımlar ve tempo yüksek. Bu hafta rakibimiz Adana Demirspor’un çok iyi yabancı oyuncuları ver. Bu ligde her takıma saygı duyuyoruz. Ramos’un adalesine sertleşme var, aynı şekilde Süleyman’da. Bu iki oyuncu harici eksiğimiz yok. Jakob’un menejerinden yeni bir bilgi aldım. Bu oyuncuyu Yunanistan liginden bir takım kiralama veya satın alma opsiyonlu almak istiyor. Bunun dışında transfer çalışmaları devam ediyor. İki oyuncu alacağız. Biri yerli biri yabancı. Bu konuda Başkanımız gerekli çalışmaları yapıyor ve bize “ 1 numara hangisi ise onu alın” talimatı verdi. 10 Numaraya alacağımız çok üst düzey olacak. Robinho ismi doğru. Gelinen son noktada rakamlar konuşuyor. İkinci isim ise yine Brezilya’dan. O da çok iyi bir isim ve yaşı genç. Seri A’da oynuyor. Robinho Rize’ye gelmeyi kabul ediyor. Bu oyuncunun kırmızı çizgisi yok. Bir sponsor vasıtasıyla bu transferi bitirmek istiyoruz. Üç yıllık sözleşme istiyor bizden. Bu transfer için Başkanımız Perşembe günü Rize’ye geliyor ve oturup, konuşacağız. Yaşı genç olan 10 numara ise ekonomik anlamda çok daha maliyeti ucuz. Bu futbolcunun yüzde 90 telif hakkı dünyaca ünlü Neymar’ın menejerlik şirketine bağlı. Burada son kararı yönetim verecek. 2. Transferimiz yerli olacak. Üç pozisyonda oynayan bir oyuncuyu kadromuza katmak istiyoruz. Biz transferde geçmişte aynı hataları yapmayacağız. Oynayan oyuncuyu kadromuza katmamız gerekiyor. ” dedi.

Oyuncu Gelişimi Çok Önemli

Teknik adamlar her maçı farklı düşünmeleri gerektiğini vurgulayan Karaman; “ Manisaspor maçında Ümit ilk 11’de yer alamadı. Bunlar normal ve sezon içinde bu tip değişikler olacak. Ülkemizde Türk stoperlerin çoğu kesici. Bazıları defansta iyi kafa vuruyorlar ama hücumda kötü kafa vuruşu yapıyorlar. Oğulcan sağ bek oynadı. Oyuncu gelişimi önemli. Sağ açık oynayan bir oyuncu sağ bek nasıl oynayamaz? Futbolcular 2, 3 pozisyonda oynamalı. Robin Yalçın 6 oynuyor 8 oynuyor stoper oynuyor. Ben bu yönde tüm oyuncuları geliştirmeye çalışıyorum. Yine Manisaspor maçında Mehmet sol bek başladı sonra sol açığa geçti. Romas’un olmadığı maçta stoper Ümit Neden yok? Bu Ümit içinde kolay değil. Geçen sezon son 12 hafta sakatlığı nedeniyle forma giyememişti. Ben kendisi ile konuştum ve maç sonu tam prim ödemesi yaptırdım. Kweuke’nin mutlaka performansının daha yukarı çekmesi lazım. Rize, Leo’yu boşuna sevmedi. Geçmişte takımı o taşıdı ama şimdi takım onu taşıyor. Kilo, adaptasyon sorunu olabilir, transfer teklifleri etkileyebilir. Şimdi daha iyi ve gittikçe performansı artıyor. Robin Yalçın Manisaspor maçında sinir halinde bir reaksiyon gösterdi ve haklı. Daha sakin olmak lazım ve maç içinde uyardım onu” ifadesini kullandı.

Kulüp Kendi Menejer Sistemini Kurmalı

Oyuncuları menejerlerin kullandığını belirten Karaman;” Futbolcuyu izlemek gerekiyor. Menejerin tavsiyesi ile olmuyor. Gözle seyredip almak başka, öbür türlü futbolcular menejerlerin oyuncağı oluyor ve onları kullanıyorlar. Şimdi İtalyan Seri B’de ganimet kadar futbolcu var. Milli arada girip, izlemem gerekiyor. Kulübün kendi menejer sistemini kurması gerekiyor. Kurumsal olmalı ve bunu yapabiliriz. Bu durumu Başkan’a önerdim ben. Kulüp müdürün veya sportif direktörün anında işi bitirmesi gerekiyor. Brezilya oyuncu kaynıyor ama orada doğru adamı bulmanız gerekiyor. Oyuncu performansını içerden rahatlatacak birisi olmalı, ben her zaman bunu yapamam. Medya gündemi basit konularla meşgul etmemeli. Biz Türkiye’ye yön verebiliriz. 21 kişilik maç listesini ben gündeme getirdim. Aradım Göksel Başkanı ve sadece Süper ligde değil TFF 1.ligde de 21 kişilik esame listesi devreye girdi" dedi

4 Saat Başka 3 Gün Başka!

Kemal başkan ile Metin Başkan’ın bakış açıları çok farklı. Ligde hakkımız korunmalı. Manisa maçında bize çalınan penaltıyı ben onaylamıyorum. Kemal Başkan’ın bize yapacağı en büyük hizmet altyapıya kazmayı çakmak olacak. Çevre illerden çok iyi oyuncular var. Altyapıda 11 yaşında bir solak var, inanılmaz. Yapılacak çok şey var. Rize’den 3 – 4 kişilik bir ekip kurup, Batum dahil Ordu’ya kadar bölgeyi taramak gerekiyor. Bu şart. Altyapıda istikrar yok. Buna hocalar da dahil. Hocalar bir birinin altını oymaya çalışıyorlar, ben farkındayım. Altyapıya bir tane iyi bir yönetici alınacak ve başka hiçbir şeye karışmayacak. Futbol bilgisi de iyi olacak. Bunu yapmak zorundayız. Tahir Bey, Recep hocayı altyapıya aldırdı mı? Benim haberim yok. Torpil yapan yönetici lazım değil, çok iyi işi bilen bir yönetici lazım. Rize ağırlıklı yönetimin olması takım üzerinde yüzde yüz etki yaratır. İstanbul’dan gelip 4 saatte sorun görme ile 3 gün Rize’de kalıp doğruları görme adına çok şey değişir. Neticede iki farklı çalışan başkan türü var. Bunu söylerken eleştiri anlamında bunu söylemiyorum. Yönetim çalıştı mı, tribünler çalışır. Son maçta istekli bir taraftar grubumuz vardı bize de büyük destek verdiler. Saffet Mete çok iyi bir Rizesporlu. Bunların sayısını çoğaltmak lazım, küstürmemek lazım. Altyapı saha isimlerine Şenol Birol, Muharrem Kürkçü isimleri verilse çok iyi olur. Bunları yönetimin gündemine getireceğiz” dedi.

Rizespor Bir Üniversitedir

Rizespor’un bir üniversite olduğunu belirten Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman;” Buradan mezun olup, gidenler var. Bir Eren Albayrak. Benim dönemimde A Milli takıma gitmişti. Koray ve Deniz kendilerini çok geliştirmiştiler. Şimdi sıra Recep ve Özgür Çek’te. Özgür en iyi performansını Rizespor’da sergiledi. Bu yeterli değil, bu sene çok daha iyi olacak. Çok iyi çalışıyor, müthiş. Özgür yeter ki zihinsel olarak rahat olsun. Oğulcan bu yıl çok gelişim içinde. Beyin çok önemli. Biz geçen sezon düşmedik, bir önceki sezon düştük. Koray, Deniz ve Eren’i önceki sezon devre arasında takıma tutmamız gerekiyordu. Bu takımın gelişmesi lazım ve kendi gücünü kullanması lazım” ifadesini kullandı.

AJANS53 ÖZEL

YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın