Karadeniz’de balık yok

Karadeniz’de balık yok
- Karadenizli balıkçılar Karadeniz’den umduğunu bulamadı
- Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz:
- “Bu sezon hakikaten çok kötü geçiyor. Geçen sezon avlanan palamudun dörtte bir oranında bile av yapamadık"

   

 

 

Karadenizli balıkçılar bu sezon denizden umduğunu bulamadı.
Avlanma yasağının bitmesiyle birlikte denize açılan Karadenizli balıkçılar hayal kırıklığına uğradı. Büyük miktarda palamut avı bekleyen balıkçılar, umduklarını bulamadı. Palamut avından beklediklerini bulamayan balıkçılar, kasım ayında bekledikleri hamsi ile karşılaştılar.
Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, sezona büyük hayallerle başladıklarını ancak şimdiye kadar sezonunun istedikleri gibi gitmediğini söyledi. En büyük hayal kırıklığını palamutta yaşadıklarını dile getiren Karadeniz, "Bilindiği üzere geçtiğimiz sezon palamut avı hayli bol ve bereketli geçmişti. Ancak bu sezon geçen sezon avlanan palamudun dörtte bir oranında bile av yapamadık" dedi.
Av sezonunda yaklaşık bir aya girdiklerini ifade eden Karadeniz, "Balıkçılarımız adına sezon hakikaten çok kötü geçiyor. Palamudun bundan sonraki aylarda da artacağına inanmıyoruz. Bu sezon palamut yönden kısır bir sezonun geçtiğini söyleyebiliriz" diye konuştu.
Diğer balık türlerinde de benzer tablonun yaşandığı bilgisini veren Karadeniz, "Son günlerde hamsi avı yapıyoruz. Hamsi avından da azda olsa bir canlılık, bir kıpırdanma olduğunu gözlemliyoruz. Şu anda denize açılan balıkçılarımız 50 ile 100 kasa arasında hamsiyle limanlara dönüyor" açıklamasında bulundu.
Palamudun olmadığı bu sezon hamsiden yana umutlarının sürdüğünü vurgulayan Karadeniz, "Ekim ayından sonra hamsi avının çok daha iyi olacağını tahmin ediyoruz. Şu anki tabloda bunu gösteriyor" dedi.

”Et bulamazlarsa balık yesinler”
Vatandaşların et yerine balık yemesini tavsiye eden Karadeniz, “Gazetelerde, TV’lerde sürekli et fiyatlarının pahalı olmasından, ithal edilmesine, denetlenmemesinden birçok sorununa kadar haber yapılıyor. Vatandaşlarımızdan ricamız et bulamazlarsa balık yesinler. Hem protein açısından çok zengin hem de sağlık açısından büyük faydaları var” diye konuştu.
Perşembe ilçesinde yaklaşık 20 yıldır balık satışı yapan Tuncay Bolat da sezonun istedikleri gibi geçmediğini aktardı. Bolat, “Bu sezon çok kötü geçiyor. Palamut çıkmadı, hamsi erken çıktı. Bakalım ne olacak” diye konuştu. Tezgahında satışa sunduğu balıkların fiyatlarına da değinen Bolat, "Palamudun tanesi 15 liradan satışa sunulurken, uskumru 15, istavrit 15, çupra 25, hamsinin ise fiyatı boylarına göre 12 lira ile 15 lira arasında değişiyor" dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın