BAŞKAN KASAP’TAN İKAMETGÂH AÇIKLAMASI

BAŞKAN KASAP’TAN İKAMETGÂH AÇIKLAMASI

 

 

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap merkezi nüfusu 115.000 bin olan Rize’nin nüfus sayısını arttırmak için ilimizde yaşayan bütün vatandaşlarımıza çağrıda bulundu.

İller Bankası'nın katkı paylarından Rize’nin daha fazla faydalanabilmesi ve Rize Belediyesi’nin daha fazla hizmet sunabilmesi için var olan nüfusun arttırılmasına yönelik, ilimizde ikamet etmesine rağmen, başka il, ilçe veya beldelere ikametgahı bulunan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için ikametgahlarının yaşadığı illerde olmasına özen göstermeleri gerekiyor.  Bu noktada gerekli çalışmalar yürüten Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, il dışından Rize’ye gelen ve yaşamlarını ilimizde sürdüren vatandaşlarımızın vatandaşların daha kaliteli hizmet alabilmeleri için ikametgâhlarını Rize’ye aldırmaları konusunda hassasiyet göstermeleri çağrısında bulundu.

“ŞEHRİMİZİ EL ELE VEREREK DEĞİŞTİRELİM”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap: “Bilindiği üzere Belediyemizin en büyük gelir kaynağı İller Bankası’ndan aldığı paylardır. Bu da ilimizde resmi olarak ikamet edenlerin sayısına göre belirlenmektedir. Belediyemizin İller Bankası’ndan alacak olduğu payın artması, hizmet kalitemizin artması anlamına gelmektedir. Coğrafi şartlarından dolayı imkânları kısıtlı olan şehrimizi sizlerin gösterdiği örnek vatandaşlık sayesinde geliştireceğiz. Bunun için alınan her ikametgâh, Rize’miz için artı bir avantaj demektir.

Ayrıca her geçen gün büyüyen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde eğitim gören, Türkiye’nin dört bir yanından okumak için ilimize gelen öğrencilerimize seslenen Başkan Kasap; ikametgâhlarını Rize’ye aldırmaları durumunda “Rize Belediyesi'nin hizmetlerinin daha kaliteli olacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. İçinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında makro ve mimari projelerle şehrimizi gelin hep birlikte el ele vererek değiştirelim” dedi.

Sizlerden sonra gelecek olan nesillere temeli sağlam, aydınlık ve önünü gören bir Rize bırakma adına gecesini gündüzünüze katarak çalışmayı şiar edinen bireyler olmayı hedefleyelim. İş ve görevi icabı İlimizde bulunan bütün vatandaşlarımızın da bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceklerine inancım tamdır” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın