PLAKA ALDATMASIN!..

 


PLAKA ALDATMASIN!..

Çaykur Rizespor ligde ilk galibiyetini aldı ama skor kimseyi yanıltmasın.

Teknik direktör Tomas’ın transfer dönemi devam ettiği haftalarda kafası hep karışıktı ama milli aradan sonra evinde ağırladığın ve senin gibi lige sıkıntılı bir başlangıç yapan MKE Ankaragücü karşısında özellikle ilk 45 dakika Rizespor bence hiç ama hiç iyi bir görüntü vermedi.

Savunma ve kaleci Gökhan ilk yarı rakibe öyle ikramlar verdi ki maşallah geçen hafta iyi dediğimiz iki stoper ikilisi Yasın ve Emir ilk devre çok kötü görüntü verdiler. Orta saha Abdullah, Donsah ve Fabricco üçlüsü savunmaya eşlik etti ve ilk 45’de Başkent temsilcisi iki farkı çok kolay yakaladı. Bu devre maça tutunmamız önce Fernando’nun şık golü daha sonra Boldrin’in uzaktan yazdığı mektup derken bana göre karşılaşmanın kırılma anı ise MKE Ankaragücü takımının kaptanı ve o dakikaya kadar sahanın en iyisi olan Alper Poturk’un kırmızı kartı oldu. Hakem bu oyuncuyu ikinci sarıdan attı bizim ekmeğimize yağ sürdü, Ankara ekibi ise soyunma odasına 3 – 2 üstün girdim diye sesini çıkarmadı ve ona yazılacak olan mektubu okumadan masanın üzerine zarfta bıraktı !..

İlk yarı çok iyi tahlil edilmesi gerekiyor. Rizespor son dört maçta Kasımpaşa, Alanya, Erzurum ve MKE Ankaragücü maçlarının ilk 45’lerinde sahaya adeta ölü çıkıyor. Bu takımın ilk yarısı ile ikinci yarıları çok farklı oluyor. Tomas dikkat etmeli. Her zaman gemisi yakan bir kaptan Alper Potuk çıkmaz! Her zaman bize uğurlu gelen hakem Abdülkaddir Bittigen maçına atanmaz! Bu takım maçın ilk düdüğü ile birlikte özellikle kendi sahanda rakibi sağlı sollu boğacak oyuncularla  kurulu. Bırakın deplasmanı Alanya iç saha ve MKE Ankaragücü iç saha maçlarının ilk 45 dakikası ne istediğini yapan takımlar hep konuk ekipler oldu. Özellikle Alanya maçı adamlar yorgun gelmiş, 6 rotasyon yapmış ama bizim takımı resmen o maçta esir almıştılar. Dünde Başkent temsilcisi maça fırtına gibi başladı ve istediğini de çabucak 2 gol ile aldılar.

MKE Ankaragücü geçen sezon beğenmeyerek kapıya koyduğu Mihalak’ı sen aldın. Eski Ankaragücülü bu oyuncu devre arası ilk yolcu olur. Transfer aklı denilen bir şey var. Ankaragücü takımı onu gönderiyor yerine sana iki gol atan ve Mihalak’tan kat ve kat üstün olan aynı zamanda ondan daha ucuz olan Pantsil ‘i  kadrosuna katıyor. Demek ki transfer mühendisliği böyle bir şey. Bu siyahi oyuncu ligde adından çok söz ettirir. Hızlı, süratli, teknik, dikine gidiyor, top takibi, golcü vuruşu ne ararsan var. Ya senin aldığın Mihalak’ta ne var? Gördük işte oyuna girdi boş kaleye golü atamadı,  daha da yazmama gerek yok..

Evet Rizespor ilk yarı attığı iki güzel gol ve Alper’in gördüğü lüzumsuz kırmızı kart ile oyuna tutundu ve ikinci devre Remy’in hafif geriye gelmesi ile fişi çekti. Haftalardır ne diyoruz bu satırlardan. Bize Boldrin’in yükünü hafifletecek kaliteli bir sekiz lazım. Rakip bir kişi eksik kaldı ve Skoda oyuna girdi, Remy’de orta sahaya kaydı. İşte olay bu. Boldrin’le birlikte ikinci kaliteli ayak Remy ortadan top dağıtmaya başladığı anda o kaliteye kimse dayanmaz. Penaltılar olmazsa başka türlü olurdu yine fark olurdu. Transferin son gününde bile çok beklendi ama bir türlü kaliteli bir 8 alınmadı. Bu oyuncular ne Donsah nede Javancic. Tomas hoca özellikle orta sahaya Boldrün’den başka futbol aklı  birini monte etmesi gerekiyor. Artı bu takım her maç üzerine koyup gitmesi lazım, bir artı daha bu ligde kimin ne yapacağı belli değil, hayal tacirliği yapmayalım ve ilk yarıdan dersler çıkartalım. Her maça gemisini yakan rakip takımdan bir oyuncu çıkmaz! Maç sonu tabelada yazan plaka aldatmasın bizi!..

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Ç

     18 Ekim 2020 15:03
         

    MİHALAK  I  VELİKÖY  SPORA  GÖNDERİN  TOMAS   ANKARA  GÜCÜ  MAÇINDA  ÇOK  ŞANSLIYDIN  

     

Yorum Yapın