Remy'nin Kendisine Sorun !..

 

Geçen hafta kendi sahamızda kazanılan MKE Ankaragücü maçı sonrası “ Plaka Aldatmasın” başlığı altında yazımı yazmıştım. Bu hafta ise zorlu Sivasspor deplasman maçından alınan 3 puan içinde “ Sabırlı ve disiplinli oyun 3 puanı getirdi” diyorum...

Çaykur Rizespor teknik direktörü Stjepan Tomas ligin ilk 6 haftası geride kaldığında bence hala ne aradığını buldu nede kendi sistemini oturtamadı. Hırvat teknik adam sezon başında sürekli hücum oynayacaklarını söylemişti ama bu kadro özellikle kanat ve orta saha oyuncuları eşliğinde maalesef göze hoş gelen hücum futbolu bize sunamadı.

Yenilenmiş bir takımın orta sahasında eksi kurt diyeceğimiz Abdullah Durak oynuyor, büyük umutlarla transfer edilen Ganalı Donsah ise maalesef tam hazır değil.  Dün akşam oynanan Sivasspor maçında kendisinden çok şey beklenen ve takımında en çok ücret alan 2. Oyuncusu olan Boldrin sahada kaldığı süre zarfında hiçbir şey yapmadı, birçok pozisyonda Remy bom boş durumdayken ona topu atmadı, üstüne üstün birde hocası tarafından dışarı alınırken sağa sola trip atarak çıktı! Kanatta görev alan Paraguaylı Samudio’da düşüş devam ediyor. Nerede eski gol kralı Samudio! Yerine giren Mihalak için de aynı şeyleri yazayım. Bu ligde ona ekmek çıkmaz. Dünkü maçta Tomas bence maçta en büyük doğruyu maç başında yaptı. Özellikle Sivasspor’un saha içinde her şeyi olan sol kanat oyuncusu Max Gradel’in sağ taraftan Fabricco ile kapattı. Brezilyalı oyuncu hem savunmaya Maruzıuk’a yarım etti, hem de taşıdığı toplarla o kanattan Sivas kalesine topla bindirdi ve maçın hemen başında da süper ligde ilk golünü atarak siftah yapmasını bildi.

Ev sahibi Sivasspor 8 günde 3’üncü maçına çıktı. İspanya deplasman dönüşü yorgunluk ve sakat oyuncu sayısı belli ki Rıza hocanın takımını bir hayli hırpalamış. Rizespor bence rakibin bu yorgunluğu ve maç trafiğinden iyi yararlandı. Elbette dün akşam uzun bir aradan sonra alınan deplasman galibiyetinde “sabırlı oyun ve savunmada iyi bir görüntü” maçın bizim adımıza anahtarı sayılabilecek kilit cümle ama genel olarak bakıldığında her hafta karşına sakatı fazla, haftada 3 maç oynayan takım bulamazsın.  Onun için diyorum ki en başta yazdığım gibi Tomas hoca takım üzerinde hala ne aradığını bulamadı. İstediği oyun anlayışını oturtamadı. İlerleyen haftalarda düzelir mi ? Derseniz. Ben size çok zor derim. Bu kadro özellikle orta saha yapısı altında maalesef sıkıntı yaşatır. Geçen hafta MKE Ankaragücü maçında “kırmızı” da geçtik. Bu hafta Sivasspor deplasman maçında evet sabırlı oyun bir o kadar da disiplinli oyun altında yorgun Sivasspor’u mağlup ettik ama ilerleyen haftalarda Rizespor’un Tomas hoca ile bir şeyleri değiştirmesi gerekiyor.  Her maça bir Bitigen atanmaz, her maça sana uğurlu gelen Yaşar Kemal Uğurlu atanmaz!.. Aman dikkat beyler..

Çaykur Rizespor ligin son 4 haftasında mağlup olmadı. 2 beraberlik 2’de galibiyet alarak puanını 8’e çıkarmasını bildi. Yeşil – mavili takım haftaya Kayserispor’u evinde ağırlayacak. Çıkışı devam etme adına çok ama çok önemli bir maça çıkacağız. Her hafta üzerine koyan bir Remy var. Bu oyuncuya daha fazla top gelmeli, geldiği zaman zaten dün akşam Sivasspor maçının son dakikasında neler yaptığını gördük.  Arada büyük kalite farkı var. Ligin ilk haftasında Boldrin, Fenerbahçe maçında kaleci Altay ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu hatırlıyorum. Bom boş durumda Boldrin golü atamamıştı ama dün akşam Fransız oyuncu Remy aynı pozisyonun daha zor olanında Sivasspor kalecisi Saamata ve savunma oyuncusunu şık bir bilek hareketi ile birbirine düşürdü ve meşin yuvarlağı da boş kaleye göndererek maça son imzayı attı. Rizespor taraftarı yıllar boyu bu tip yıldız oyuncu istiyordu. Çalışmayı çok seven, idman sonrası bile 33 yaşında olmasına rağmen 1 saat özel idman yapan Remy işte bu. Şimdi yapılması gereken tek şey, devre arasında transfer sihirbazı olanlar bu takımında kapalı kapılar ardından iş yürütenler değil, Remy’nin kendisine sorulmalı.

Rizespor yönetimi bunu yapsın. Remy’nin kendisine sorsun,” seni rahatlatacak, bu takıma 2 – 3 vites artıracak senin gibi kaliteli özellikle orta saha da futbol aklı olan kimi alalım!” Ben inanıyorum ki Remy bu konuda Rizespor yönetimine yardımcı olur. Üst düzey futbol geçmişi olan Fransız oyuncu devre arası transferinde günün şartlarına uygun birkaç isim bizimkilere önerir. İşte o zaman Rizespor keyifli maçlar taraftarına sunar. Yoksa bu oyun ve oyuncu yapısı altında sadece günü kurtarırız. Son olarak ta elinde dünya yıldızı Remy varsa takım kaptanı o olmalı. Adamın sahada bir duruşu var, her taraftan karizma akıyor. hakemler bile maç sonu elini sıkmaya gidiyor!  Bilmem anlatabildim mi?


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Z

     27 Ekim 2020 23:10
         

    SAMİMİYETİMLE  İFADE  EDİYORUM  B U  ARKADAŞ  FUTBOLU  BİLİYOR  10 NUMARA  ANALİZ  TOMAS  VE  YÖNETİM  BU  ARKADAŞA  KULAK  VRSİN  SELAMLAR

Yorum Yapın