Karal KEİPA Toplantısı için Romanya’da

Karal KEİPA Toplantısı için Romanya’da

 

 

 

AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA)’nin 46. Genel Kurul Toplantısı için Romanya’nın başkenti Bükreş’e gitti.

 

AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal, 25-28 Kasım tarihleri arasında Romanya’nın başkenti Bükreş’de düzenlenen, KEİPA’nın 46. Genel kurulu toplantısına katılmak üzere Romanya’da bulunuyor. Türk heyetinde Karal’ın yanı sıra Ali İhsan Yavuz, Haluk İpek, Ahmet Demircan ve Muhammed Balta var.

TBMM ve Rize’deki çalışmalarının yanı sıra ülkemizi yurt dışında da temsil eden Hasan Karal dört gün boyunca devem edecek toplantılarda Rize’nin de içerisinde bulunduğu Karadeniz illerini ilgilendiren önemli toplantılara katılacak.

KEİPA NEDİR?

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) 26 Şubat 1993 tarihinde, Arnavutluk, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Türkiye Parlamento Başkanlarının İstanbul’da toplanarak yayımladıkları ortak bir deklarasyonla kurulmuştur. Bu aşamada Bulgaristan ve Yunanistan KEİPA’ya gözlemci statüsünde katılmayı tercih etmişlerdir. Yunanistan, Asambleye 1995 Haziran ayında, Bulgaristan ise 1997 Haziran ayında tam üye olmuştur. Sırbistan ve Karadağ 2004 yılı Kasım ayında KEİPA’ya katılmıştır.

Temel Fonksiyonları ve Amaçları:

Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) sürecine hukuki zemin hazırlamak; parlamentolar aracılığıyla sürece siyasi destek sağlamak; halkların temsilcileri olan parlamenterler vasıtasıyla KEİ hedeflerinin bölge halklarınca özümsenmesini ve benimsenmesini sağlamak; parlamentolar arasında siyasi, ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel alanlarda işbirliği, dayanışma, diyalog ortamını yaratarak, bölge halkları arasındaki güven ve iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesine; böylelikle bölgede barış ve istikrarın tesisine ve korunmasına somut katkılarda bulunmaktır.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    FINDIKLILI RIZA

     26 Kasım 2015 18:47
         

    Bu adam nasıl biri maşallah 2001 yılından  beri aktif siyaset yapıyor baltayı hiç taşa vurmadı . karal a ne makam verilse rize için üstesinden gelir.

  2. 0 1
    {usertitle}

    fatma türüt

     27 Kasım 2015 14:41
         

    vekilimiz hasan karal dur durak bilmeden hiç yorulmadan rize için koşturuyor yurt dışındada aynı gururumuzu paylaşıyor yolu açık olsun

  3. 0 0
    {usertitle}

    5308

     28 Kasım 2015 11:48
         

    Sayin Hasan Karal sanki Rize siyasetinde tek bir kişi gibi herkezin bu insana yüklemeleri çok yanlış. Rize deki şu an devam eden bütün projeler başta koca reisin talimatlariyla ve sonrasında sayın Hasan Karal vekilim izin takip etmeleriyle bir kısmı sona ermiştir diğer projelerde devam ediyor.unutmayalım Rizemisin 2 tane daha vekili var.............

Yorum Yapın