Ardeşen, Timsah Yürüyüşü Yaparak Kutladı

 

 

Hentbol Bayanlar Türkiye Kupası final mücadelesinde Ardeşen Gençlikspor, Yeni Mahalle Belediyespor'u 33-31 yenerek kupanın sahibi oldu. Ödül töreni sonunda şampiyon olan Ardeşen Gençliksporlu sporcular, şampiyonluklarını Timsah yürüyüşü yaparak kutladı.

 

Ardeşen Gençlik'te kupa sevinci
- Ardeşen Gençlik Antrenörü Vurgun:
"Oyuncularımız sonuna kadar hak ederek ilki başardı"
- "Türkiye Kupası'nı kazandığımız için mutluyuz ama önümüzde lig var. Bir an önce bunu unutup lige dönmeliyiz"
Hentbol Bayanlar Türkiye Kupası finalinde Yenimahalle Belediyespor'u 33-31 yenerek kupanın sahibi olan Ardeşen Gençlik'in antrenörü Hikmet Vurgun, oyuncularının sonuna kadar mücadele ederek tarihinde ilk kez Ardeşen Gençlik'in kupa kazanmasını sağladığını söyledi.
Vurgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok zorlu iki mücadelenin ardından kupayı kazandıklarını belirterek, Ardeşen gibi bir ilçenin bu başarıyı yakalamasının önemli olduğunu dile getirdi.
Yenimahalle Belediyesi karşısında çok zor bir final mücadelesi ortaya koyduklarını ifade eden Vurgun, "Kalecimiz maçın son anlarını çok iyi oynadı. Özellikle savunma yaptığımız anlarda başarılı bir görüntü verdik. Bire bir oyuncu savunmasında istediğimizi aldık. Rakibin önemli oyuncularını durdurmayı başardık. Normal sürenin son saniyelerinde attığımız gol ile beraberliği sağlamamız moral oldu. Oyunun uzatmaya gitmesi de işimize yaradı. Uzatmanın son bölümlerinde kontrolü elimize alarak kupayı Ardeşen'e götürdük. Oyuncularımız sonuna kadar hak ederek tarihte ilki başardı." dedi.
Vurgun, bayanlar hentbolunun son yıllarda yükselen değerinin Ardeşen Gençlik olduğunu kaydederek, "Çok istikrarlı şekilde gelişen bir kulübün başarısı. Takımına her maç sahip çıkan 3-4 bin kişilik bir taraftar topluluğu, sürekli gelişen bir yapıya sahip. Son üç yıldır Avrupa'da, ligde sürekli zirveyi hedeflerken altyapıdan da kendi oyuncularını yetiştirmeye çalışıyor. Örnek alınması gereken bir kulüp modeli." diye konuştu.
İlklerin her zaman önemli olduğunu ancak önlerinde bir hedef daha bulunduğunun altını çizen Vurgun, "Türkiye Kupasını kazandığımız için mutluyuz ama önümüzde lig var, bir an önce bunu unutup lige dönmeliyiz. Çok uzun bir yarışın içerisine gireceğiz. Play-off yarışı zor ve çekişmeli. İlk hedefimiz Üsküdar Belediyespor'u eleyerek bir üst tura çıkmak. Bunun için en kısa sürede kupayı unutmak zorundayız." ifadesini kullandı.

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın