DENİZ CADDESİ YENİ YÜZÜYLE VATANDAŞIN HİZMETİNDE

DENİZ CADDESİ YENİ YÜZÜYLE VATANDAŞIN HİZMETİNDE

 

 

Rize Belediyesi tarafından deniz caddesinde yapılan aydınlatma çalışmaları tamamlanarak cadde vatandaşın hizmetine sunuldu.

Rizelilerin adeta buluşma noktası haline getirdiği ve vatandaşların gece, gündüz aktif şekilde kullandıkları deniz caddesi, Rize Belediyesi tarafından yapılan tadilat çalışmalarıyla yeni bir yüze kavuştu. Şehrin estetiğine önem veren Rize Belediyesi özellikle geceleri vatandaşların şehirde daha güvenli bir şekilde hareket edebilmesi için aydınlatma çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Aydınlatma çalışmalarına deniz caddesinde devam eden Rize Belediyesi, toplamda yaklaşık 250 bin tl maliyetle, 12’si led olmak üzere, 8 adet 3 konsollu, 4 adet 2 konsollu aydınlatma direğini caddeye yerleştirerek oturma banklarını yeniledi.

Ayrıca cadde ortasına Led aydınlatmalı Osmanlı tuğra modeli saat kulesi yerleştirildi. Yapılan yeni düzenlemenin ardından yeni yüzüne kavuşan deniz caddesinde çalışmalar tamamlanarak Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın da katılımlarıyla yeniden hizmete açıldı.

Açılışta konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Amacımız Rize’yi daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek ve son zamanlarda turizm konusunda ilerleme kaydeden şehrimize bu manada katkı sağlayabilmektir. Araç trafiğine kapalı vatandaşlarımızın yoğun kullandığı deniz caddemizi yeni bir görünüme kavuşturmanın mutluluğunu hep birlikte bugün burada yaşamaktayız. Belediye bloklarımızın yenilenmesine kadarki zaman dilimi içerisinde deniz caddesini karanlık bir görünüme bırakmamak için böyle bir düzenlemeye karar verdik ve elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisinde olduk. İlimizin geleneksel sembollerini şehrimizin çeşitli bölgelerine yansıtıyoruz. Bu yapmış olduğumuz çalışmada da Çay figürümüzü ışıklandırmamıza kattık. Ayrıca burada birde Osmanlı Tuğra görünümlü saat kulesi yaptık. Büyükşehirlerimizde bulunan buluşma noktalarımızın bir benzerini şehrimizde oluşturduk. Bu çalışmanın ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Kasap, Ak Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Muhtarlar ve teknik ekibi ile birlikte açılış kurdelesini keserek çevrede bulunan esnafı selamlamak üzere deniz caddesini gezdi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın