Rizeli minikler ‘Yaşama Yol Ver’iyor

Rizeli minikler ‘Yaşama Yol Ver’iyor

 

 

Ülke genelinde, 112 acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi için başlatılan "Yaşama Yol Ver" kampanyası kapsamında ilkokul öğrencilerine yönelik "Minik 112 Projesi" devam ediyor.

 Rize'de, 112 Acil Çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi için başlatılan "Yaşama Yol Ver" kampanyası kapsamında, ilkokul öğrencilerine yönelik "Minik 112 Projesi" uygulanıyor.

Sağlık Bakanlığınca başlatılan ve İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında, il merkezindeki ve Derepazarı ilçesindeki ilkokul öğrencilerine, acil sağlık hizmetleri istasyonlarında görev yapan personel tarafından 112 hizmetleri anlatılıyor.

Okullarda eğitim veren Paramedik Büşra Öksüz, Acil Tıp Teknisyeni Gülsüm Çoşkun, öğrencilere, "112 ne zaman aranmalıdır, 112 acil hattı neden gereksiz yere meşgul edilmemeli, 112 acil hattı arandığında nasıl konuşulmalı, nasıl adres tarif edilmeli" gibi konularda bilgi veriyor.

Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, Minik 112 Projesi kapsamında, eğitimlere devam edeceklerini belirtti.

İl Sağlık Müdürü Tepe, "Bu eğitimlerimizin 112 çağrı sisteminin daha doğru kullanılması, gelecekte sistemde gereksiz çağrı miktarının azalmasına katkı sağlayacağı inancındayım. İlimizdeki tüm vatandaşlarımız, bu konuda son derece hassas ve özenli olmalı. Çünkü söz konusu olan insanımızın hayatı." dedi.

 

 

Tepe, Sağlık Bakanlığının başlattığı projenin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımıza erken yaşlarda bu tür etkinliklerle verilecek eğitimlerin toplumumuzun geleceğini olumlu şekillendireceği muhakkak." ifadesini kullandı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın