Hasan Karal'dan önemli açıklamalar

 

 

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal asla kavga siyaseti içine girmediklerini Rize”de Eser siyaseti yaptıklarını ve 15 yılda Rize”de 5 katrilyon 189 Milyon ulaştırma da yatırım yapıldığını söyledi.

Rize Öğretmen evinde Gazeteciler ile sabah kahvaltısında bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Rize”de biten veya inşaatı devam eden projeler hakkında bilgiler verdi.

    Öğretmen evinde gazeteciler ile bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Rize”yi daha çağdaş, yaşanılabilir bir kent haline getirmek için çalıştıklarını belirterek “ Biz kavga siyaseti değil Eser siyaseti yapıyoruz. Rize”ye neler katabiliriz, neler yapabiliriz bunun peşindeyiz. Milletvekillerimiz ve İl Başkanımız ile birlikte bunun mücadelesini veriyoruz. Artik Rize kabuğunu kırdı. Rize her alanda Dünya standartlarını yakalamaya çalışıyor” dedi.

      Ovit dev projeydi

Yüz yılı aşkın süredir hayal olan Ovit Tünelinde ışık görüntüsünü yakaladıklarını belirten Karal “ Şimdi elektrik donanımı ve iç çalışmalar başladı, gelecek yıl tünel hizmete girecek, artık bunu geçtik. Hava Limanı ihalesi yapıldı. Ocak ayında Pazar – Çayeli arasında yapılacak Hava limanına ilk taşlar dökülmeye başlanacak. Gündoğdu Taşlidere ve Engindere mahalleleri doğal gaza kavuştu, şimdi ise büyük ilçelerimiz olan Çayeli- Pazar- Ardeşen ve Fındıklı ilçelerimize doğal gaz ile buluşturmak istiyoruz. Karayolları ağını kullanacağımızdan bu konuda anlaşma sağlanmalı, bunun çalışmaları yapılıyor” dedi.

       Tabiat parkı sürüyor

Isarlık mevkiinde inşaatı süren Doğal park çalışmalarının devam ettiğini belirten Karal “ Buraya en önemli sorun yol sorunuydu ve Dosma mahallesinden buraya 2 kilometrelik yol ihalesi yapıldı, Ayrıca bu yol güzergahında yayalar için yürüyüş yolu yapılacak. Bu yol aynı zamanda turizm yolu olacak. Yine Güney çevre yolunu sahile bağlayacak bağlantı yolları ile ilgili çalışmalar bitti,  Rize”de trafik sorununa çözüm bulmak amacıyla bu bağlantı yolları önemli, 2002 de 35 bin olan araç sayısı bugün 80 bine ulaştı.  Dosma ile Sahil arasında bulvar açılması için eski orta camii ihalesi yapıldı, 1-2 eksik ortaya çıktı ve 5 Aralık tarihinde yeniden ihale olacak. Burada en büyük engel istimlak yol çalışmasından 4-5 kat daha fazla ıstım laklara gidecek” dedi.

 Şehir İçi Trafiği Rahatlayacak!
Güney Çevre Yolu’nu sahile bağlayacak üç büyük aks üzerinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Karal “Devam etmekte olan Güney Çevre Yolu’nu sahile bağlayan akslarla ilgili çalışmamız vardı. Şehir içi trafiğinin azaltılması noktasında çok önemli bir konu. Rize’de 2002’de 32 bin araç varken şu anda 80 bini buldu. Rize aynı Rize, caddeler aynı caddeler. Bu nedenle mevcut yapı içerisinde düzenlemeler yapmaya çalışıyoruz. Üç etapta çalışıyoruz. Birincisi Dosma ile sahil arasında yeni bir bulvar oluşturulması. Bu çok önemli bir aks. Bu aks üzerindeki en önemli konu ise eski Orta Cami’nin taşınması. Bununda 5 Aralık'ta ihalesi yapılacak. Eski Orta Cami birkaç yüz metre gerideki Timya Vadisi’ne taşınacak. Ardından derenin sağı solu açılıp projeye başlanılacak. Diğer Aks ise yapımına başlanılan AVM’nin yanında yapılacak. Üçüncü aks ise Tıp Fakültesi yanında yapılacak. Üç aks ile Güney Çevre Yolu devasa viyadükler ile sahile bağlanmış olacak” şeklinde konuştu.

    Ayder dönüşüm projesi başlayacak

"Ayder Yayla Dönüşüm Projesi'ni Cumhurbaşkanımız yakından takip ediyor"
Ayder Yaylası Dönüşüm Projesi ile ilgili de bilgiler veren Karal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve yakın takibi ile projenin sürdüğünü hatırlattı. Karal “Ayder Dönüşüm Projesi sayın Cumhurbaşkanımızın yakından takip ettiği ve talimatlandırdığı bir projedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Şu İşleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve TOKİ’nin birlikte yürüttüğü bir projedir. Bölge SİT Alanı olduğu için projenin hayata geçirilmesinde çok ciddi hukuksal engeller var. Yolunun yapımı için ayrı engeller var. Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile dünyada örnek gösterilecek bir yayla dönüşüm projesi olacak. Cumhurbaşkanımızın çok çok önemsediğini bir projedir. Bu proje ile Ayder’i çok çok güzel bir görüntüye kavuşturup uluslararası bir turizm merkezi haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

    Şehir hastanesi yapacağız

Karal “ Ayrıca Rize Şehir hastanesi yapımı için çalışmalar başlatıldı. Sağlık müdürlüğü ve valilik bu konuda bakanlığa bir rapor sundu, şehir hastaneleri sadece 30 büyük şehrimizde var, 31 incisini Rize de yaptıracağız ve 200 dönümlük bir alan gerekli.  Şehir hastanesi şehir merkezinin dışında olacak ve şehri hastaneye doğru büyüteceğiz.  Araştırma hastanesinin şehir trafiğine 4-5 bin araç kattığını düşünecek olursak , hastanelerin şehir merkezine uzak olması gerektiğini gözden kaçırmamamız gerek” dedi.

       Derelerin üstü açılacak

Kale ve Hamam deresinin üstünün açılacağını belirten Karal” Cumhurbaşkanımızın bu konuda kesin talimatı var. Hamam deresi ile Kale deresinin üstleri mutlaka açılacak.  Dünya da örneği olmayan bir uygulama Rize de yapıldı ve dere yatakları satılarak tapulandırıldı. Bunları çözmeye çalışıyoruz” dedi.

      Batı parkı projesi yapılacak

Rize Üniversitesinin önünde deniz kenarında dolgu işlemlerinin başlayacağını belirten Karal “ Burada 80 dönüm deniz dolgusu yapılacak, Şehirde yer olmayınca zorunlu olarak Denize giriyoruz. Burada da yapacağımız dolgu ile Üniversitemizin sosyal tesislerini yapacağız “ dedi.

    Sanayi sitesinin çirkin bir görüntü ortaya koyduğunu belirten Karal “ Sanayi esnafı ile birkaç kez bir araya geldik ve sanayi sitesinin kaldırılması için çalışmalarımız var burada toptancılar sitesi ile birlikte 40 dönümlük bir alan var. Her ikisini kaldırmak istiyoruz. Çiftekavak köyünde yapılan küçük sanayi sitesinin devamına bunu yapmak istiyoruz. Bu konuda henüz kesin bir karar yok” dedi.

      Spora önem verdik

Şehir merkezinde amatörler için futbol sahası olmadığı sorusuna “ Rize de futbol sahası sayısı 30 kat arttı, köylere bile futbol sahası yaptık ancak ilgi yok, şehir merkezinde Liman alanında yapılması gereken futbol sahası için gelen ödeneğin geriye gitti,  Maalesef Rize”de her projenin karşısına mahkeme çıkmakta ve vatandaşlarımız hemen mahkemeye başvurmakta,  hizmet etmekte zorlanıyoruz, vatandaşlarımız hemen mahkemeye baş vuruyor, ülkemizde bizim iktidarımızda ulaştırma alanında 300 katrilyon yatırım yapıldı, Rize de ise 5 Katrilyon 189 Trilyonluk yatırım yapıldı. Hala bunu görmeyenler var” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın