Hastane yolunda kar çilesi !..

RİZE’de etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle 348 köy yolunun tamamı ulaşıma kapandı.

 

Rize'de üç gündür etkili olmaya başlayan yağış sonrasında kar kalınlığı il merkezinde 60 santimetreyi buldu, bazı ilçeler ile yüksek kesimdeki yerleşim alanlarında 1 metreyi aştı. İl merkezindeki çok sayıda mahalle yolu ile il genelindeki 348 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdare Genel Sekreterliği ekipleri köy yollarını, Rize Belediyesi ekipleri de ulaşıma kapanan mahalle yollarını açmak için sabah erken saatlerde çalışma başlattı. Karadeniz Sahil Yolu’nda da ulaşım güçlükle sağlanıyor. Rize Valiliği İl genelinde engelli ve hamile memurların 1 gün süreyle idari izinli sayıldıklarını duyurdu.

HASTANE YOLUNDA ÇİLE

 

 

Bu arada, Taşlıdere Mahallesi’ndeki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yolunda da ulaşım güçlükle sağlanıyor. 700 metrelik dik bir rampası bulunan hastane yolu Rize Belediyesi ekipleri tarafından sürekli açık tutulmaya çalışıldı. Buna rağmen kar lastiği ve zinciri olmayan minibüs ve özel araçlar hastaneye ulaşamayınca hastalar dik ve karla kaplı rampayı yürüyerek çıkmak zorunda kaldı.

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın