Rizeli Evinin Değerini İstiyor !...

Rize`de Güney Çevre Yolu Projesi kapsamında evleri kamulaştırılan bir grup vatandaş kamulaştırma bedelinin düşük olmasını protesto etti..

 

 

Rize'de Güney Çevre Yolu Projesi kapsamında Çamlıbel Mahallesi Dalyan Camisi mevkisinde yaklaşık 600 daire Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılarak viyadük çalışması başlatıldı. Kamulaştırılan dairelerde hak sahiplerine daire başına 65 bin ile 108 bin lira arasında bedel biçilerek hesaplarına yatırıldı. Dairelerin değerinin bilirkişi tarafından düşük tespit edildiğini iddia eden hak sahipleri mahallede toplanarak olayı protesto etti.

 

 

 

Yatırıma karşı olmadıklarını ifade eden mahalle sakinleri aynı değerde ev veya TOKİ tarafından kendilerine daire yapılması istediler. Mahalle sakinleri sokağa "DEvlet babadır. Baba evladını sokağa atmaz." yazılı pankart astı. Vatandaşlar ise "Tünele yola karşı değiliz. Evimizin değerini istiyoruz. Sesimizi duy Reis. Karşı değiliz hakkımızı istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

Evi kamulaştırılan Bülent Akdemir gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır mahallede oturduğunu ifade ederek, "Rize'de kamulaşma bedellerinin düşük olması bilirkişilerden kaynaklanıyor. Bilirkişilerin kağıt üzerinde yaptıkları değerlendirmede daireme 108 bin lira değer biçildi. Rize'den aynı değerde bir daire almam için bana 300 bin lira lazım. Coğrafi yapısından dolayı Rize'de arsa fiyatları çok yüksek. Bu yüzden de daire fiyatları çok pahalı." dedi.

 

Akdemir, "Yol yapacaklar Allah razı olsun ama bizi yolun altına gömmesinler" diyerek, şunları kaydetti:

"Bize de başımızı sokacak bir ev alabilecek rakamı versinler. Olmuyorsa Toplu Konut Dairesi Başkanlığı (TOKİ) gelsin, dairemizi yapsın. Yeter ki başımızı sokacak bir evimiz olsun.  Binada en alt katta oturana da, en üst katta oturana da aynı değeri verdiler. Bu hiç adil değil. Binanın içerisine girmeden bilirkişi dışarıdan binaya bakarak değer biçiyor. Benim dairem şehir içinde ve minibüse binmeden baş dakikada merkezde oluyorum."

 

 

Şehazede Sancılı ise hiç bir gelirinin olmadığının altını çizerek, "Daireme 70 bin lira veriyorlar. Benim bankaya dahi borcum var. Bu paraya ben nasıl bir daire alayım. Bir oğlum askerde. Beni sokağa atmasınlar. eğer hakkımızı vermezlerse evden çıkacak değilim." diye konuştu.

 

Hatice Topal ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan mağduriyetin giderilmesi için yardım isteyerek, "Sayın cumhurbaşkanım başımızın üstünde yerin var ama evlerimizi yıkıyorlar. Biz bir emekli maaşı ile birlikte aç ve susuz durduk bir ev aldık. Sen hem başımızdaki Cumhurbaşkanı olarak hem de Rize'nin evladı olarak mağduriyetimizi gider. Altınlarımızı bozup, ahırlarımızda ineklerimizi satıp daire aldık. Çay tarımı yapıp, bayat ekmek yedik. Bizim haklarımızı ver. Yol yapma, köprü yapma demiyoruz. Bizi mağdur etmeyeceksin biliyoruz." şeklinde konuştu.

Gruptakiler açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Mehmet

     27 Mart 2017 12:19
         

     tıpfakülyesi onkoloji karşısı arazim istimlak oluyor belediye raiç bedeli1,500 küsür karayoları verdiği 530 bilir kişi tesbiti ile 830 zor bela yükseldi .  Adelet var diye mahkemedeyiz iki yıl oldu sonuç alamadık  karayolarının işlerine bakın sadece rizede çok büyük mağdurluklar var , niye böyle şu şehirde bürakratı milet vekili hiç bir işe yaramıyor .... Derdimizi anlatınca kendi insanımız bile he çok istiyosunuz devlet ne veriyosa odur , vergilerin düşük gösterdiniz yorumları yazılırdı. Eyy gidi eyy bir gün gelir demekki hepimizin başına gelebiliyor 

Yorum Yapın