ÇAYKUR fetva makamı değildir!..

ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu:
- "Bugüne kadar ÇAYKUR'da cinsiyet ayrımı yapılmamıştır. Hal böyle iken benim şahsımda ÇAYKUR'u yıpratma girişimi hem Doğu Karadeniz hem de ülke ekonomisine ihanettir"



ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bazı yerel ve ulusal basın yayın organlarında "Bayan futbol takımına destek vermek günahtır" söylediğiyle ilgili yapılan haberlerle ilgili, "Bugüne kadar ÇAYKUR'da cinsiyet ayrımı yapılmamıştır. Hal böyle iken benim şahsımda ÇAYKUR'u yıpratma girişimi hem Doğu Karadeniz hem de ülke ekonomisine ihanettir." ifadesini kullandı.

Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda gerçeği yansıtmayan, tamamen hayal mahsulü haberler yapıldığını, son olarak da bir kulüp başkanına "Bayan spor takımlarına destek vermenin günah olduğu" şeklinde sözler söylediği iddialarının yer aldığını belirtti.

Böyle bir ifadenin şahsı ve temsil ettiği kurumun görüşleriyle örtüşmediğine işaret eden Sütlüoğlu, ÇAYKUR'un da bir fetva makamı olmadığını vurguladı.

"Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" atasözünde ifade edildiği üzere geçmişte bayan spor takımlarına herhangi bir destek verilmediği halde tarafınca destek aktarılmaya başlandığına dikkati çeken Sütlüoğlu, şöyle devam etti:

"Bu desteklere bakılarak bile bahis konusu sözleri ifade edemeyeceğim sonucuna kolayca ulaşılacaktır. Bayan spor takımlarına desteğimin somut göstergesi olarak şunu ifade etmek isterim ki, çok yoğun işlerime rağmen milli başarılara imza atan Ardeşen Gençlik Bayan Hentbol Takımı'mızı Avrupa Challenge Kupası çeyrek final rövanş maçında yalnız bırakmamak için İsveç'in Höör kentindeki karşılaşmayı bizzat yerinde izledim. Bayan sporcu kardeşlerimize olan maddi desteklerimiz yanında manevi desteğimizi de sunmuş bulunmaktayım. Bu ve bunun gibi birçok hareketimle ÇAYKUR olarak her daim bayanların yer aldığı takımlara destek olduk. 2013-2018 yılları arasında 5 bayan takımına 16 kez sponsor olduk."

Sporun her türlüsüne tavırlarının net olduğunu belirten Sütlüoğlu, "Bugüne kadar ÇAYKUR'da cinsiyet ayrımı yapılmamıştır. Hal böyle iken benim şahsımda ÇAYKUR'u yıpratma girişimi hem Doğu Karadeniz hem de ülke ekonomisine ihanettir. Türkiye'nin göz bebeği olan bir kuruluşun bu şekilde asparagas haberlerle yıpratılması bizleri üzmüştür. Bu şekilde yıpratma kampanyalarına kalkışanlar yanlış içerisindedir." ifadelerini kullandı.

Çay tarımında birinci derecede emek ve mesai harcayan kadınların üst düzeyden taktir edildiğini aktaran Sütlüoğlu, şunları kaydetti:

"Asparagas haberi yapanlar ÇAYKUR ile toplumun temel taşı olan hanım kardeşlerimiz arasına nifak sokmak gibi bir neticeyi de amaçlamaktadır. Biz, şu vakitte dahi yurt dışında özellikle riskli bölgelerde canımızı ortaya koyarak ihracatımızı artırmak için çalışmalar yaparken bazı art niyetli kimselerin çalışmalarımızı hiçe sayıp bizi yıpratmaya çalışması, topluma emek üreten herkes adına üzüntü verici bir durumdur. Sorumlular hakkında yasal yollara başvurulacaktır. Sonuç olarak, haberdeki ifadeyi kullanmadığımı, bir spor kulübü yetkilisinin vaktiyle kendisinin yapmakta olduğu televizyon programı için talep ettiği aşırı bütçeli sponsorluk talebinin kabul edilmeyişinden dolayı söz konusu bayan spor kulübünü de alet etmek suretiyle hakkımda yalan haber üretildiğini, bu konuda yurt dışı dönüşüm sonrasında daha geniş açıklama yapacağımı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım."
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın