Rize'de Miting, Toplantı ve Yürüyüş Alanları Belirlendi

Rize Valiliği kentte yapılacak miting, toplantı ve yürüyüş alanlarını açıkladı.



Valilikten yapılan açıklamada, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 6. 22. ve 26. maddeleriyle bu kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 3. maddesi, toplantı yapılacak alanlar, gösteri yürüyüşü düzenlenecek güzergâhlar ile afiş ve pankart asılacak yerleri belirleme görevinin idareye verildiği hatırlatılarak, “İlimiz merkezinde gerçek kişiler, siyasi partiler, sendikalar, dernekler, vakıflar ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları vb. tarafından düzenlenecek toplantı ve gösteri yürüyüşleri için tespit edilen, 2018 yılına ait A planı ve B planı ile düzenlenecek toplantı ve gösteri yürüyüşlerini tanıtıcı afiş ve pankart asılacak yerler ilimizin coğrafi, ekonomik, sosyal ve kültürel yapısı ile güvenlik ihtiyaçları göz önünde bulundurularak 24/01/2018 tarihli ve 1031 sayılı Valilik oluru ile belirlenmiş olup, konuya ilişkin duyuru metni ve krokiler ilişikte gönderilmiştir.” denildi.

RİZE İLİNDEKİ TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ VE MİTİNG ALANLARI

RİZE İLİ TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ YER VE GÜZERGÂHI (A PLANI)

1-Başlama Yeri (İlk Toplanma Yeri) :

Rize Sahil Kültür Park önü toplanma yeri yanında bulunan Fuar Alanı toplanma alanı.

2-Yürüyüş Güzergâhı:

Rize Sahil Kültür Park önü toplanma yerinden başlayıp, Rize Sahil Kültür Parkın yanında bulunan Fuar Alanının yan yolunu takiben Rize İtfaiye Müdürlüğü yanına kadar olan güzergâh.

3-Toplantı Yeri:

Rize İtfaiye Müdürlüğünün yanı ile çevrili alan.

4-Dağılma Güzergâhı:

Toplantı yerinden, Rize İtfaiye Müdürlüğünün yanı ile çevrili alanın sağ ve solundan çıkan yollar.

RİZE İLİ TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ YER VE GÜZERGÂHI (B PLANI)

1-Başlama Yeri (İlk Toplanma Yeri) :

Tuzcuoğlu Memişağa Parkı toplanma yeridir.

2-Yürüyüş Güzergâhı:

Toplanma yerinden başlayıp, Atatürk Caddesini takiben Rize Ticaret ve Sanayi Odası yanından aşağı inen yol ile birleşen Vakıf Kavşağına kadar olan güzergâh.

3-Toplantı Yeri :

İsmail Kahraman Kültür Merkezi önü, Rize Ticaret ve Sanayi Odası binası alt duvarı ile Cumhuriyet caddesinin kesiştiği kavşak, Vakıf Kavşağının bulunduğu alan.

4-Dağılma Güzergâhı:

Toplantı yerinden, İsmail Kahraman Kültür Merkezinin sağ ve solundan Menderes Bulvarına çıkan caddeler, her iki yöne doğru Cumhuriyet Caddesi, Sahil Camii yönüne doğru Kemalyeri Caddesi ve Vakıf Kavşağından Atatürk Caddesine çıkan yol.

A VE B PLANLARI İÇİN ÇAĞRI VE PROPAGANDA (AFİŞ-PANKART) ARAÇLARININ ASILACAĞI YERLER

-Pankart Asılacak Yerler :

1-Toplantı ve Gösteri Yürüyüşünü düzenleyen siyasi parti, dernek, sendika v.b. tüzel kişiliğe ait çalışma binaları, tesisleri ile bunlara ait eklentileri,

2-Toplantı düzenlenecek alan,

3-Atatürk Caddesi ( B Planında belirlenen miting alanıyla kesişen bölümler),

4-Kemalyeri Caddesi,

5-Ordu Caddesi,

-Afiş Asılacak Yerler :

1-Toplantı ve Gösteri Yürüyüşünü düzenleyen siyasi parti, dernek, sendika v.b. tüzel kişiliğe ait çalışma binaları, tesisleri ile bunlara ait eklentileri,

2-Rize Belediye Başkanlığı tarafından belirlenen İlimiz merkezindeki yerler (bilboard, raketler, v.b.).

-Afiş ve Pankart Asılamayacak Yerler :

Kamuya ait binalar, eklentiler ve alanlar olmak üzere 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 42.maddesinde belirtilen alanlara afiş yapıştırılamayacak, pankart asılmayacaktır.

Rize Sahil Kültür Park Yanında bulunan Fuar Alanında toplanarak yan yol üzerinden İtfaiye yanı Miting Alanına kadar Yürüyüş Güzergâhı (A Planı)

Tuzcuoğlu Memişağa Parkı Toplanma Alanı Atatürk Caddesi üzerinden Ticaret odasından Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi Vakıf Kavşağının bulunduğu Miting Alanı (B Planı)
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın