Rize’nin Limanlarına 12 Milyon 800 Bin TL’lik Yatırım Yapıldı

Rize’nin Limanlarına 12 Milyon 800 Bin TL’lik Yatırım Yapıldı



Rize’nin 4 limanına toplamda yaklaşık 13 Milyon TL’lik yatırım yapıldı. Yatırımları yerinde inceleyen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal “Rize’mizin 4 limanına yaklaşık 13 Milyon TL’lik (12 Milyon 800 Bin TL) yatırım yaptık.” Dedi.
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize-Artvin Kooperatifler Birlikleri tarafından bölgedeki limanlarda bulunan eksikliklerin giderilmesi noktasında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
Karal, yatırımlarla ilgili Rize-Artvin Kooperatifleri Birliği 2. Başkanı ve Gündoğdu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Bilgin Kopuz’dan bilgiler aldı. Karal, burada balıkçılarla da bir araya gelerek hem sohbet imkânı buldu hem de sorunlarını dinledi.
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Rize-Artvin Kooperatifleri Birliği 2. Başkanı ve Gündoğdu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Bilgin Kopuz “Rize-Artvin Kooperatifleri Birliği olarak bölgemizdeki limanların eksikliklerini bir proje halinde Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’müze sunduk. Sağ olsun, konuyla Sayın Vekilimiz Hasan Karal Bey ilgilendi. Limanlarda neler yapılması gerekiyor, balıkçılığı ne şekilde geliştirebiliriz diye düşündük. Bozukkale, Söğütlü, Gündoğdu ve Cumhuriyet Limanlarında ciddi anlamda büyük eksiklikleri tamamladık. Cumhuriyet Limanına 300 Bin TL yatırım yaptık, burada yanaşma iskelesine ihtiyaç vardı. Gündoğdu Limanında mevcut yanaşma iskelelerini büyüttük. Orada yaklaşık 600 Bin TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Söğütlü Limanında balıkçıların istekleri doğrultusunda koruma duvarları yapıldı. Rize Milletvekilimiz Sayın Hasan Karal’a çok teşekkür ediyorum. Kendilerinin üstün gayret ve destekleriyle bu çalışmalarımızı tamamladık. ALLAH ondan razı olsun.” Dedi.
Bozukkale Limanı’na 11 Milyon TL, Söğütlü Limanı’na 900 Bin TL, Gündoğdu Limanı’na 600 Bin TL ve Cumhuriyet Limanı’na 300 Bin TL olmak üzere toplamda 12 Milyon 800 Bin TL’lik yatırımı Rize’ye kazandırdıklarını belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, balıkçılık ve su ürünleri noktasındaki faaliyetlerin bölgenin bir gerçeği olduğuna işaret etti. Karal “Tabi bu durum sosyal hayatın da bir gerçeğidir. Birçok kayıkhane, balıkçı barınakları ve iskeleler var. Bunların zaman zaman yıpranmışlığın ve aşınmışlığın onarımı noktasında bazı katkılara ihtiyaç var. Bilgin kardeşimiz bu konuda çok duyarlı. Her ihtiyaç olduğunda bize başvuruyor ve bizler de yardımcı oluyoruz. Dolayısıyla Gündoğdu, Söğütlü, Cumhuriyet ve Bozukkale Limanlarında vatandaşımızı memnun edici adımlar attık. Halkımızın memnuniyeti bizleri de ziyadesiyle memnun ediyor. Balıkçılıkla geçimini sağlayan bütün hemşerilerimiz için ihtiyaçlarını karşılama noktasında bundan sonra da inşallah gayretlerimiz devam edecektir.” İfadelerini kullandı.
Gündoğdu Su Sporları Merkezi inşaatı çalışmalarını da inceleyen Karal “Gençlik ve Spor Bakanı’mız Osman Aşkın Bak beyin katkılarıyla gündeme getirdiğimiz Gündoğdu Su Sporları Merkezi inşaatını da inceledik. Çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Özellikle Türkiye’de kano sporu anlamında büyük bir alt yapı anlamına geliyor. Bu tesisimiz bittiğinde inşallah Rize’mizin ulusal ve uluslararası arenada başarılara çok güzel bir alt yapı oluşturacaktır.” Şeklinde konuştu.
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın