“AÇIK KAPI” VATANDAŞLARI MEMNUN ETTİ

RİZE VALİLİĞİNDE HİZMETE GİREN“AÇIK KAPI” VATANDAŞLAR MEMNUN ETTİ


Rize Valiliği girişi zemin katında, 15 Şubat 2018 tarihinde hizmete açılan “AÇIK KAPI “millettin kapısının daha hızlı ve daha doğru çözümler üretmesi devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni artırarak daha fazla memnun etmeye başladı.
İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından, Valiliklerde hayata geçirilen proje Rize dahil şu anda 55 ilde hizmet veremeye başladı. Türkiye’nin bütün illerinde uygulamaya konulacak olan açık kapı projesi o şehirdeki vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, vatandaşların talep ve önerilerini etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla kuruldu. Vatandaş odaklı bir yaklaşım benimseyerek taleplere hızlı ve doğru çözümler üretilmektedir. Verilen hizmetlerde vatandaş memnuniyetini artırmayı, kronikleşmiş sorunlara çözümler üretmeyi, devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve geveni artırmaktır.
Açık kapı nedir? Rize valiliği giriş katında yaklaşın üç aydır hizmet vermekte olan, Açık kapı, Vatandaşlarını talep ve önerilerini, konusunda uzman personel aracılığıyla iletebilmek, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirmek ve takip edilerek hızlı bir şekilde sonuçlandırmak. Açık kapı birimleri, her ilin valilik binalarının birinci katında bulunmaktadır.
Açık kapıdan, tüm vatandaşlar ve yabancı kimlik numarasına sahip göçmenlerde yararlanabilmektedir. Açık kapıya başvurular, www.acikkapi.gov.tr adresinden veya mobil cihazlara yüklenebilen açık kapı uygulaması kullanılarak başvurur yapılabilmektedir. Rize Valiliği girişinde gecen 15 Şubat 2018 tarihinde hizmet veremeye başlayan Rize Valiliği “Açık Kapı” nın Rize Koordinatörlüğünü Yegâne Bıçakcı yürütmektedir. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın