Rizeli Balıkçılar ''vira bismillah'' diyecekler

Rizeli Balıkçılar ''vira bismillah'' diyecekler

Balık sezonu 1 Eylül'de açılıyor. Balıkçılar son hazırlıklarını tamamladı. Beklenti ise, bir önceki seneye göre palamut ’un bereketli olması.

Rizeli balıkçılar av sezonu için hazırlıklarını tamamladı...


 

1 Eylül itibariyle ( bu gece yarısı ) başlayacak olan sezon öncesinde son çalışmalar yapıldı. Balıkçıların umudu, bir önceki sene kendisini göstermeyen palamut ve diğer balıklarda olacak.

Rizeli Balıkçı Ali Osman Bostancı, sezon öncesi teknelerini ve ağlarını yenileyerek bu süreyi hazırlıkla geçirdiklerini belirterek, bu sezon palamut avının bol geçmesini umut ettiklerini söyledi.

Geçen sezon deniz bereketli değildi diyen Bostancı; İnşallah bu sezon bereketli olur. İlk etapta palamut, havaların soğumasına doğru istavrit, barbun ve mezgit çıkar. Tekne ve ağlarımızın bakımları yaptık yeni av sezonuna başlayacağız. İnşallah bereketli bir sezon olacak." Dedi

Mazot Fiyatı İki Katına Çıktı!

Rizeli Balıkçı Ali Osman Bostancı, son olarak bu sezon mazot fiyatlarının iki katına çıktığına dikkat çekerek;” Artan maliyet balıkçıların sırtına büyük yük bindiriyor. Geçen sezona göre mazot fiyatları neredeyse iki katına çıktı, bu sezon denizde balık bol olacak ama mazot fiyatı da neredeyse iki katını buldu” ifadelerini kullandı.

Palamut Akını Var!

Baba mesleği denizciliği yapan genç kaptan Ahmet Bostancı ise yaptığı açıklamada; “Bu yıl denizlerde bolluk var, palamudun çok olduğu bilgisini aldık. Geçtiğimiz yıl deniz suyu sıcaktı ve bu yüzden bol balık olmadı. Geçen yıl kötü geçti diyebilirim. Ancak bu yıl denizler iyi olacak gibi görünüyor. Palamut akını var. Denizde bolluk var ama maliyet de yükseldi” dedi.


  


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın