Kutsal Topraklardan Dönen Rizeli Hacılar Güllerle Karşılandı

Kutsal Topraklardan Dönen Hacılar Güllerle Karşılandı

 

Hac farizasını ifa etmek üzere Kutsal topraklarda bulunan Rize hacıları yurda döndü.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla Hac farizasını yerine getirmek üzere 13.07.2019 tarihinde Rize’den Suudi Arabistan'a giden kafilede yer alan hacı adayları yurda döndü.

Trabzon havalimanı dış hatlar geliş terminalinden giren hacılar, Rize Müftülüğü tarafından güllerle karşılandı.

Yakınları tarafından da sevinçle karşılanan Hacılar, aileleriyle kucaklaştı. Duygusal anların yaşandığı buluşmada bazı hacıların sevinç gözyaşı döktüğü görüldü.

 

İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı; hacıların sağlıklı ve rahat bir şekilde evlerine dönmelerini sağlamaya çalıştıklarını ifade ederek, “Meşakkatli bir yolculuğun ardından Hacılarımızı yoğun bir kalabalığın katılımıyla çiçeklerle karşıladık. Hacılarımızın sevinç ve mutluluğuna şahit olduk. Hacılarımızın ibadetlerini memnuniyet içerisinde sorunsuz bir şekilde tamamlamaları bizleri mutlu etti. Hacılarımızın ibadetlerinin makbul, Haclarının mebrur olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Çakmakçı ayrıca, 2019-2020 Umre kayıtlarının da başladığını bildirerek, Umre ibadetini yerine getirmek isteyen kardeşlerimizi Müftülüğümüz Hac ve Umre Bürosuna beklediklerini ifade etti.

Hacılar, ibadetlerini sorunsuz bir şekilde tamamlayarak yurda dönmenin mutluluğunu yaşarken, kendilerini güllerle karşılayan Rize Müftülüğüne teşekkür ettiler.

RİZE MÜFTÜLÜĞÜ


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın