Uzun zamandır tedavi gören Rize İkizdereli İbrahim Özer (Cimilli ibo) vefat etti.
Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Cimilli İbo hayatını kaybetti. Cimilli İbo adıyla bilinen sanatçı İbrahim Özer'in vefat haberini oyuncu Zafer Kalfa duyurdu. Cimilli İbo'nun ölüm haberinin ardından sevenleri gözyaşlarını tutamadı..
12 Eylül 2020 tarihinde çeşitli şikayetler sonucu rahatsızlanınca hastaneye giden Cimilli İbo'nun koronavirüs testi pozitif çıkmış, durumu ağırlaşması sonucu yoğun bakıma alınmıştı. Kısa süre sonra taburcu olan ünlü sanatçı, geçtiğimiz haftalarda böbrek yetmezliği ve kanında enfeksiyona rastlanması nedeniyle yeniden yoğun bakıma alınmıştı. Ünlü sanatçının hayatını kaybettiği öğrenildi..
Cimili İbo 12 Mayıs 19722de Trabzon'da doğdu.
Rizeli sanatçı Cimilli İbo çocukluğundan beri türkü söylemeyi ve kemençe çalmayı sevdiği için devamlı evden kaçarak İstanbul ve İzmir'deki akrabalarının yanına gitti. Bu sebeple lisede okulu bıraktı.
Cimilli İbo, renkli kişiliği ile ilgi topladı. İbo, "İnadım İnat" adlı dizinin oyuncu kadrosunda rol aldı.
Sanatçı Sibelim, Cayır Cayır Yanayi, Kakara Kikiri,Şakacı, Oyna, Cimilli İbo ve Fıkralar, Konser Coşkusu, Hasretim Hepinize, Benida/ Esma Hala, Sevdalı, Cimil'linin Düzüne/ Ağla Yüreğim Ağla, Kemençe, Yalan Dünya Boş ve Sallama Çayı gibi albüm ve çalışmalara imzasını attı.
İstanbul'da, böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 49 yaşında vefat eden "Cimilli İbo" adıyla tanınan Karadenizli şarkıcı İbrahim Özer için taziye mesajları yayınlandı.
AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Twitter hesabından yayımladığı mesajında şunları kaydetti:
"Yöremizin sevilen sanatçılarından Cimilli İbo olarak tanınan İbrahim Özer'in vefatı tüm sevenlerini ve bizleri derinden üzdü. Merhum sanatçımıza Allah'tan rahmet, Özer ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum."
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, "Bölgemizin sevilen sanatçılarından Cimilli İbo'nun vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhum sanatçımıza Allah'tan rahmet ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına sabırlar diliyorum." ifadesini kullandı.
İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt de sanatçıya Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileğinde bulundu.
Yorum Yapın