Rize SMMM Odası Üyeleri , Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına Katıldı

Rize Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu ve Üyeleri Sarıkamış Harekatı’nın 108. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen şehitleri anma programına katıldı.
108 yıl önce başlatılan “Sarıkamış Harekatı” ile vatan toprağının Rus işgalinden kurtulması için verilen mücadelede binlerce askerimiz donarak şehit düşmüştü. Yüz yılı aşkın süre önce şehit düşen binlerce vatan evladı günümüzde dahi yürekleri sızlatmaktadır. Her yıl ocak ayının ilk haftasında düzenlenen anma programına bu yılda binlerce kişi katıldı. Kars’ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen anma programına Rize’den Rize Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası katıldı. 
Hava sıcaklığının sıfırın altında olması dolayısıyla programa katılanların üşümemesi için belli aralıklarla ateşler yakıldı. Okunan mevlit ve akabinde yapılan yürüyüşe Rize Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası “Sarıkamış Şehitlerini Saygı ve Minnetle Anıyoruz” yazılı pankartla katıldı. Türk bayrakları ve meşaleler eşliğinde 7’den 70’e binlerce vatandaşımızın da katıldığı yürüyüşte “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları atılarak Sarıkamış Şehitliğine doğru yaklaşık 4 kilometre gidildi. Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda devam etti. 
Kars 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda devam eden  etkinliklerde açıklamalarda bulunan Rize Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Sekreteri Mustafa KULAKSIZ; “Vatan millet için, bizler için hiç gözünü kırpmadan yokluklar içerisinde, yiyecek aşı olmadan, giyecek çorabı olmadan bu soğuk coğrafyada bir tek kurşun bile sıkamadan şehit olan vatan evlatlarını anmak ve ziyaret etmek her Türk gencinin borcudur. Biz burada bir nebzede olsa şehitlerimizin yaşadıklarını hissedebilmek bu ruhu yaşamak için bulunuyoruz. Vatan evlatları milli mücadele yıllarında büyük mücadeleler vermiş ve küllerinden yeniden doğmuştur. Bugünlere gelebilmek için çok çalıştık. Köklerimiz bu denli sağlam olduğu için geleceğimiz parlak olacaktır” dedi. Bu etkinliği düzenleyen Odamızın Sosyal etkinlik komisyonuna ve bize destek veren oda başkanımız Davut BİLGİN’e teşekkür ederiz.

 


Önceki Haber 

Yorumlar

Yorum Yapın