Başkan Metin ; Yaptığımız İşlere 50 Yıl Daha Dokunmamak Üzere Çalıştık ..

BAŞKAN METİN, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ..

 
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 10 Ocak çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla şehirde görev yapan Ulusal ve Yerel basın mensuplarıyla Rize Belediyesi Alipaşa Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi.
Basın mensuplarıyla şehirde devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında konuşan Başkan Metin’e basın toplantısında başkan yardımcıları eşlik etti.
Kentsel dönüşüm çalışmalarından  alt yapı çalışmalarına, sosyal tesislerden dere ıslahlarına ve sosyal ve kültürel çalışmalara kadar bir çok konuda açıklamalarda bulunan Başkan Metin, göreve geldikleri günden bu yana ekip olarak Rize için tüm gayretleriyle çalıştıklarını ifade etti.
Çalışmaların son durumuyla ilgili bilgiler veren Başkan Metin;  “5 yıl içerisinde yaptığımız ve devam eden çalışmalarımız anlamında söyleyecek olursak, enerji ile yaptığımız yatırımlar, İrili ufaklı 46 mahallenin dokunduğumuz noktaları, Otogar çalışmalarımız, Kültür sokağı projemizin ihale aşamasına gelmesi, Mezbahane çalışmamız aynı şekilde, Millet bahçesi çalışmalarımızın alt yapı çalışmaları bitti inşallah Mart ayında üst yapı çalışmalarımız devam edecek bunlar önümüzde özel olarak bekleyen işlerimiz. Yaşayan bir şehirdeyiz ihtiyaçlar devam edecek tabi bizlerde elimizden geldiğince bunları karşılamak için uğraşacağız. 5 yıllık periyotta hedefimiz yaptığımız işleri kalıcı yapmaktı. Bu işlere 50 yıl  daha dokunmamak üzere çalışmaları yürüttük. Büyük projelerimizden biride şuan devam etmekte olan IPA projemiz. Bu kapsamda İslampaşa mahallemizdeki büyük ileri arıtma projesi 500 milyonluk bir projedir yapılıyor. Ona entegre Çiftekavaktan başlayan Gündoğdu çıkışına 16 km lik bir hatta konektör hattımız döşeniyor. Bu çalışmalar zor ilerliyor, kazı çalışmalarında rahat ilerleme imkanı olmadığı için, ancak bu Rize için çok özel bir proje mahallelerimizdeki rögar tıkanmaları taşmalar ve benzeri gibi sorunları proje tamamlanınca aşmış olacağız  koku problemini de ortadan kaldırıp denize temiz bir su akımı sağlanmış olacak. Dalçık projemizinde uygulama ihalesi yapıldı bu projemizlede trafik akışına ciddi bir rahatlık sağlanacak inşallah. Gelecek için çok şey söyleyebiliriz dokunacağımız çok cadde ve sokak da olacak, bunların hepsi yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları ve mahallelerde yaptığımız anketlerle yapılaşmaları bozmadan sağlanmış olacak. En büyük problemimiz de yer bulma sıkıntısı araç sayımız çok Oto park ihtiyacımızda çok çözmeye çalışıyoruz bunun içindir ki mahalle yollarımızı yaparken geniş tutuyor ve geniş yapmaya gayret gösteriyoruz.” Diye konuştu.

 
Toplantı, basın mensupları ile karşılıklı soru cevap ve katılımlarından dolayı, Belediye Başkanı Rahmi Metin’in, gazetecilere teşekkürü ile sona erdirildi. 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    süleyman

     21 Ocak 2024 02:07
         

    küpeli gazetecıiyide almıssın yanına  vah başkan vah  .    sabah aksam  altını oyanlarla bır masada oturuyon

Yorum Yapın