"HEDEF SIFIR İŞ KAZASI"

Çoruh Edaş”ta son zamanlarda iş kazalarında yüzde 60 oranında azalma olduğu belirtildi.

 

 

 İş ve iş güvenliği konusunda sıkı tedbirler alan Çoruh Edaş”ta son zamanlarda iş kazalarında yüzde 50 a varan azalma olması dikkat çekti.

    Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından yapılan açıklamada son zamanlarda iş ve işçi güvenliği konusunda yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Bu kapsamda alınan tedbirler doğrultusunda İş Kazalarında bir önceki yıla göre % 60 oranında azalma olduğu,2014 yılında meydana gelen iş kazaların da ise hafif yaralanma ile sonuçlanan iş kazaları meydana geldiği tespit edildiği belirtildi.

Çoruh Edaş İş Güvenliği Uzmanı tarafından yapılan açıklamada “Şirketimizdeki iş Sağlığı ve Güvenliği faaliyetleri;  Uluslararası sözleşmeler (İLO) , 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Uluslararası standartlar (OHSAS 18001)    doğrultusunda yürütülmektedir.  Şirketimiz yaptığı iş açısından çok tehlikeli İşler kapsamında olup;  1144 kişi istihdam edilmektedir. İş Kazalarının azalmasında; her yıl yapılan İş Güvenliği eğitimlerinin,  anlık denetimlerin ve personelin risk algısını yüksek tutmak için yapılan diğer çalışmaların etkili olduğunu belirterek hedeflerinin sıfır iş kazası olduğunu belirtti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın