İSTANBUL'DA VURDU SARP SINIR KAPISI’NDA YAKALANDI

İSTANBUL’DA İSVEÇLİ TURİSTİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN ŞAHIS SARP SINIR KAPISI’NDA YAKALANDI

 

 

 

 

İstanbul Gayretttep’de 24 Mayıs 2015 tarihinde bir gece kulübüne girmek isterken içeri alınmadığı için rastgele ateş ederek İsveçli bir turistin ölümüne sebep olan Ender K., Sarp Sınır Kapısı’ndan yurt dışına kaçmak üzereyken yakalandı.
Konuya ilişkin olarak Artvin Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Artvin İl Emniyet Müdürlüğü Sarp Hudut Kapısı Şube Müdürlüğünce gece saat 01.45 sıralarında Gürcistan polis makamları, kendilerine kimlik, pasaport, ehliyet aracılığıyla müracaat eden bir Türk vatandaşının müracaat belgelerinden şüphelendiklerini, şahsın belgelerini teyit etmek amaçlı görevlilerimizi tampon bölgeye davet etmeleri üzerine şahsın hudut kapımızdan illegal yollarla çıkış yaptığı ve Sarp Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü’ne ait çıkış kaşesinin olmadığının görülmesi üzerine şahıs evraklarıyla birlikte Gürcistan polis makamlarından teslim alınarak Şube Müdürlüğü’ne getirilmiştir. Burada yapılan incelemede şahsın pasaport, ehliyet ve nüfus cüzdanı olmak üzere M.K. adına tanzimli 3 belgenin sahte olabileceğinden şüphelenilmiştir. Yapılan araştırmalarda şahsın; E.K. olduğu ve İstanbul’da ‘Kasten Öldürme’ suçundan arandığı ve İstanbul’da bir gece kulübüne alınmayınca rastgele ateş açıp İsveçli Turist Maggie Badgo’nun (34) ölümüne neden olup siyah bir otomobille olay yerinden kaçtığı tespit edilmiştir. Şahıs gerekli adli tahkikat dosyaları ile birlikte Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmiştir” denildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
İsveç'te kuaför olarak çalışan Maggie Badgo, 24 Mayıs 2015 günü İstanbul'da şehir turu yaptıktan sonra geç saatlerde eğlenmek için otelinden çıkarak Gayrettepe'de bulunan bir gece kulübüne gitmişti. Burada arkadaşları ile birlikte içeriye girmeye hazırlandığı sırada Badgo, gece kulübü önünde içeri alınmadığı için rastgele ateş eden bir kişinin silahından çıkan kurşun ile kafasından vurularak hayatını kaybetmişti. Bir kişinin daha yaralandığı olayla ilgili soruşturma başlatan polis olaydan sonra arkadaşının aracına binerek kaçtığı ifade edilen ve kimliği belirlenen katil zanlısını yakalamak için operasyon başlatmıştı. Olayla ilgili aranan Ender K., Sarp Sınır Kapısı’ndaki güvenlik personelinin dikkati neticesinde dün gece yakalandı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın