Karadeniz'de Uçak Denize İndi!..

UÇAĞI DENİZE İNDİREN PİLOT FACİAYI ÖNLEDİ
- SAMSUN'DA KALKIŞTAN KISA BİR SÜRE SONRA ARIZALANAN TEK MOTORLU UÇAK DENİZE İNİŞ YAPTI

 

 

Samsun'da kalkıştan kısa bir süre sonra motoru arızalanan tek motorlu uçak, pilot tarafından denize indirildi. Uçaktaki 4 kişi kazayı yara almadan atlatırken, mahalle sakinleri faciayı ucuz atlattılar.
Kaza, Çarşamba ilçesi Yalı Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun-Çarşamba Havaalanıı'ndan Ordu-Giresun Havalimanı'na gitmek üzere kalkış yapan İstanbul Havacılık Kulubü'ne ait pilot Semih Güleçyüz'ün kullandığı tek motorlu TB-10 tipi uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra motoru durdu. Pilot, Yalı Mahallesi'nden teğet geçerek yaklaşık 155 litre akaryakıt bulunan uçakla denize zorunlu iniş yaptı. Uçakta bulunan 2'si çocuk 4 kişi kazayı yara almadan atlattı. Kazazedeler helikopterle uçaktan alınırken, uçağın denize inmesiyle büyük bir facia da önlenmiş oldu.

 

 


Yalı Mahallesi Muhtarı Selami Şahin, hem uçaktakilerin hem de mahalle halkının faciadan döndüğünü söyledi. Muhtar Şahin, "Motorunda olan aksaklık ve arıza nedeniyle evlerin üzerinden pilotun da büyük ustalığıyla kuyruk tarafı karada şekilde uçak denize iniş yaptı. İçinde 2'si çocuk 4 kişi vardı. Yara almadan kazayı atlattılar. Helikopter hemen gelip uçaktakileri karaya çıkarttı. Uçağın denize iniş yaptığı yerin 200 metre yanı yerleşim birimi ve mahallemiz. Uçak mahalleye düşmüş olsaydı içindeki yakıtı da düşünürken hem uçaktakiler hem de mahalledekiler faciadan dönmüş oldular" dedi.

 

 


Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı Kaza Araştırma İnceleme Kurulu yetkilileri uçakta incelemelerde bulundu. Uçaktaki yaklaşık 155 litre akaryakıtı da boşaltmak için çalışma başlatıldı. Akaryakıtın boşaltılmasının ardından uçağın bulunduğu alandan kaldırılacağı öğrenildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın