JANDARMA GÖREV BAŞINDA

JANDARMA GÖREV BAŞINDA

 

Rize İl Jandarma Komutanlığı, huzurun ve asayişin sağlanması noktasında yaptığı operasyonlarda hız kesmiyor.
KAÇAK MAZOT VE İÇKİ OPERASYONU
Rize İl Jandarma Komutanlığınca 5607 SKM kapsamında Akaryakıt, Gümrük ve Tekel Kaçakçılığı suçlarının önlenmesine yönelik yapılan istihbari çalışmalar doğrultusunda, 29 Şubat 2016 günü adli makamlardan alınan arama kararına istinaden Ardeşen İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında yapılan aramalarda, (14) adet bidon içerisinde (735) litre kaçak Mazot, (45) adet (1000) ml Votka, (32) adet (500) ml Votka, (4) adet Bira ele geçirilmiş, ayrıca söz konusu suçta kullanıldığı tespit edilen (2) adet araca Cumhuriyet Savcılığınca ihtiyati tedbir kararı verilmiş ve (1) şüpheli hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır.
UYUŞTURUCU OPERASYONU
Rize İl Jandarma Komutanlığınca takibi yapılan farklı bir soruşturma kapsamında da elde edilen istihbari bilgiler doğrultusunda ilgili adli makamdan alınan karara istinaden 26 Şubat 2016 tarihinde, Kalkandere ilçesi mülki sınırları içerisinde "Uyuşturucu İmal ve Ticareti" yaptığı öğrenilen şahıslara suçüstü halinde yapılan operasyon neticesinde (5) kişi uyuşturucu kullandığı şüphesi ile (3) kişi ise Uyuşturucu İmal ve Ticareti şüphesi ile gözaltına alınmış,(1) şahıs tutuklanarak Kalkandere Kapalı Cezaevine konulmuştur.
Satışa hazır paketlerde toplam (32) gram Bonzai maddesi, (10) gram kenevir tohumu, (1) adet kurusıkı tabanca, (2) adet 7,65 mm. tabancaya ait (7) adet mühimmat ele geçirilmiştir.
156-155
Jandarma yetkilileri vatandaşların ihbar için 156 ve 155'i arayabileceklerini; ihbar da bulunanların isim ve adreslerinin hiçbir şekilde deşifre edilmeyeceğini ifade ettiler.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın