BAKIRCI:” GİDİŞAT İYİ DEĞİL”

BAKIRCI:” GİDİŞAT İYİ DEĞİL”

 

 


İki dönem Rize Belediye Başkanlığı yapan ve bir dönem Kasımpaşa futbol takımının Başkanlık görevini yürüten Halil Bakırcı, son oynanan ve kendisinin de Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan stadında takip ettiği maç sonrası önemli açıklamalarda bulunarak uyarı niteliğinde değerlendirmelerde  bulundu.

Eski Başkan Halil Bakırcı, geçen sene ligin ikinci devresinde oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan ve bileğinin hakkı ile ligde kalmayı başaran Ç.Rizespor’un bu sezon başı teknik direktör Mehmet Özdilek ile istenilen seviyede olmadığını vurgulayarak ;” Geçen sezonun kadrosuna beş önemli oyuncu daha takviye yapıldı. Mehmet hoca bu ligi bilen iyi teknik direktörler arasında yer alan bir isim. Bakıldığında ne futbolcuların, nede teknik kadronun üzerlerine bir baskı yok, fakat bir türlü takım oturmadı. Burada bir şeylerin eksik olduğunu ben düşünüyorum. Ç.Rizespor’da benim ön gördüğüm üç ana sorun var. Bunlardan birincisi takım içinde hoca ile futbolcuların disiplinsizlikleri. Bir çok maçı takip eden birisi olarak Mehmet hoca ile oynadığımız karşılaşmaların çoğunda takımın akordeonu bozuk geliyor bana. Sahada herkes ayrı telden çalan mızıka gibi.  Yardımlaşma yok, mücadele yok, topu alan kendisine oynuyor. Bu durum karşısında benim şahsi düşüncem hocaya karşı bazı futbolcuların art diyetli oldukları düşüncesi yönünde. Diğer ikinci ön görüm, yönetim ile özellikle Rize kanadını oluşturan yöneticiler ile Rize halkı arasında kopukluk. Taraftar ile iletişim eksikliği hat safhada. Bu da yanlış. Diğer üçüncü eksik olan kısım ise, bu durum karşısında şehrin ileri gelenlerinden hiçbir ses çıkmaması. Eskiden böyle değildi, her köşe başında hesap sorulurdu, Rizespor tartışılırdı. Herkes kabuğuna çekilmiş, bir kabullenme var. Bu takım hepimizin, tamam A.Ş yönetiminin hakkını da yemeyelim. Hiçbir kirli işe girmediler, takımın özellikle mali yapısından taviz vermediler ve en önemlisi şeffaf bir düzenleri var. Geçmişte bu kulüpte neler yaşandı, bunları hepimiz biliyoruz ve bu durum karşısında yönetimin koca bir alkışı hak ettiğini her platformda ben dile getirdim, getirmeye de devam edeceğim, fakat saha içi sorunlarını futbolun olmazsa, olmazıdır” cümlesini kullandı.

Eski Başkan Bakırcı, ligde bir çok takımın ekonomik sıkıntı içinde olduğunu, aylardır para alamayan oyuncuların onurları için sahada ellerinden gelen mücadeleyi yaptıklarına şahit olduğunu vurgulayarak;” Bizim takımda giydiği formanın hakkını taşımayan futbolcular var. Rize gibi rahat bir şehirde, üzerlerinde baskı bulunmayan bu futbolcular bir an önce ekmek yedikleri takıma üst düzey mücadele örneği vererek, takımlarını yukarlara taşımaları gerekiyor. Yönetiminde bu takımdan rahatsız olan, yaptığı işten mutsuz olan ve sırf kendi egosunu tatmin eden kim varsa onlarla yollarını biran önce ayırması gerekiyor. Aksi takdirde gidişat iyi değil ve yarın çok geç olabilir. Yarın çok geç olmadan, derhal gerekli önlemleri almak gerekiyor” dedi.

HABER: SELİM DENİZALP


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın