Vedat Muriqi Atmaya Devam Ediyor

Her Bölgede Atıyor!


Çaykur Rizespor’un devre arası transferi olan Kosovalı oyuncu Vedat Muriqi, yeni takımı ile çıktığı üç maçta 4 gol atarak takımına 7 puan kazandırmasını bildi.
Rize’nin yeni gol silahı Vedat Muriqi, yeşil – mavili forma altında ilk lig maçını Ege Bölgesinde Manisaspor karşısında vermiş, Kosovalı oyuncu bu maçta iki kez fileleri havalandırmayı bilmişti. Geçen hafta Karadeniz bölgesinde kendi taraftarı önünde A.Demirspor’a karşı galibiyet golünü atan Vedat Muriqi, bu haftada bu kez Türkiye’nin bir başka coğrafi bölgesi olan Doğu Anadolu’da takımı adına Erzurumspor karşısında beraberlik golünü atarak bir puanı getiren isim olmuştu.
Rize’ye Doğu Yaramıyor!
Çaykur Rizespor bu sezon mücadele verdiği TFF 1.ligde Doğu Anadolu Bölgesinde oynadığı maçlardan üç puan çıkaramadı.
Yeşil – mavili ekip, ligin ilk yarısında bir başka Doğu Anadolu Bölgesi takımı olan Elazığspor deplasman maçından 3 – 1 mağlup olarak ayrılmıştı.
Dört haftalık galibiyet seri altında Erzumspor deplasman maçına çıkan Çaykur Rizespor bir kez daha Doğu Anadolu bölgesi takımı komşusu Erzurumspor’a karşı galibiyet alamazken, maçın son dakikaları içinde golcü oyuncusu Vedat Muriqi’in attığı golle bir puanı hanesine yazdırmayı bilmişti.
Üzülmez;” Hakem Hataları Bizi Buluyor”
Teknik direktör İbrahim Üzülmez, hakemlerin Çaykur Rizespor’a karşı çok rahat davrandıklarına işaret ederek;” Geçen hafta A.Demirspor maçında bunu gördük. Rakip deplasman takımın isteyebileceği en iyi hakem bizim maça geldi. Erzurumspor maçına bakıldığı zaman ise Vedat’ın pozisyonu net penaltı, hakem bunu çalamadı. Biz mücadele etmeye çalışıyoruz. Dışarda bir takım yorumlar ve algılar var. Gördük işte son iki hafta bizim maçlara atanan hakemleri. Çizgiyi geçmeyen topa gol kararı veren 1. Yardımcı hakem öyle bir depar attı ki orta sahaya benden bile iyi depar attı! Gol olmayan pozisyona depar attı ki bizde gol dedik. Ama gol değil. Bu algı operasyonlarını artık bir kenara bırakalım. Rizespor takımı çıkacak deniliyor, nasıl çıkacak? Sahada verilen mücadeleye yazık, hakem hatalarının hep bizi bulması düşündürücü” dedi.

Abdullah ve Turgut Bize Katkı Sağlayacaktır

Çaykur Rizespor teknik direktörü İbrahim Üzülmez, devre arası transferinin son gününde aralarına katılan Abdullah Durak ve Turgut Doğan Şahin için kaliteli oyuncular olduğunu belirterek;” Lig uzun maraton, daha 14 hafta var. Bu arkadaşlar bir idman ile aramıza katıldı. Uzun maratonda bu oyuncular bize çok katkı sağlayacaktır. Rabin’in sakatlığı sonrası Abdullah’ın oyuna girmesi, aynı şekilde Turgut’un oyuna girmesi sonrası takım biraz daha canlandı diyebilirim. Takım içinde rekabet ortamı artı. Dört haftalık seri Erzurumspor beraberliği ile bitti ama haftaya Altınordu maçı ile yeniden galibiyet serisine inşanla başlayacağız” ifadesini kullandı.


Vedat Bizi Sahiplendi
Yeşil – mavili takımın teknik direktörü İbrahim Üzülmez, Vedat’ın takımın arması için nasıl mücadele ettiği üç hafta içinde kendilerine gösterdiğini belirterek;” Biz büyük bir camiayız. Bu camianın da bir parçası olduğunu Vedat bize sundu. Çaykur Rizespor’da bir futbolcu olduğunu hissetti Vedat ve bunu kendisi bize söyledi. Erzurumspor maçında rakip takımın iki stoperi ne kadar yakın oynadıklarını gördük, artık bundan sonra ki maçlarda da rakip takımlar Vedat’la ilgili önlemlerini daha sıkı alacaklar. Ben Vedat’ın ortaya koyduğu performanstan dolayı çok mutluyum” dedi.
Samudio’da Düşüş Var!
Son haftalara bakıldığı zaman Samudio’nun agresifliğinde düşüş olduğunu kabul eden Üzülmez;” İlk yarında ki Samudio’yu arıyoruz. Son haftalarda düşüş var. Ama Erzurumspor maçında ev sahibi takımın iki beki çok dirençli bir maç çıkardılar. Gerek Samudio’ya karşı gerekse Özgür Çek’e karşı iyi maç çıkartıp, üstünlük sağladılar. Geçen hafta iç sahada oynanan A.Demirspor maçında Lincoln’u değerlendirdim ve Vedat’a attığı pas müthişti. Brezilyalı yetenekli oyuncuyu Erzurumspor maçında oyuna almamamın sebebi rakibin çok daha agresif ve mücadeleci gücünün fazla olması nedeniydi. Robin sakatlığı sonrası Abdullah’ı tercih ettim, Lincoln’den ilerleyen haftalarda yararlanacağız” dedi.
Recep Niyaz;” 1 Puanın Önemi Anlaşılacak”
Çaykur Rizespor’un 10 numarası Recep Niyaz, Erzurumspor maçında son dakikada buldukları golün ve alına bir puanın önemini ilerleyen haftalarda ortaya çıkacak dedi.
Hava ve zemin şartlarının müsait olmadığına vurgu yapan yetenekli oyuncu Recep Niyaz;” Ev sahibi takım bu hava şartları ve zeminde oynadıkları için bizden avantajlı idiler. Maçın ilk devresinde ortaya koyduğumuz futbolda eksik olan tek şey goldü. İkinci devre bir anlık hata kalemize golü görmemize neden oldu. Yine bu devre direkten dönen top ve kaçırılan net fırsatlar var ama son dakikada Vedat’ın attığı gol ile bir puanı kurtardık. Bu bir puan değeri ilerleyen haftalarda ortaya çıkacak ve ne kadar önemli olduğu anlaşılacaktır” dedi.
Defanssa Bir Haller Oldu!
Teknik direktör İbrahim Üzülmez’in en çok üzerine durduğu konu olan takım savunması Erzurumspor deplasman maçında ayakta kalmakta zorlandığı gözlendi.
Kötü zemin altında yan toplar başta olmak üzere defansın göbeğinde çatlak veren yeşil – mavili savunma oyuncuları yenilen golde ise Üzülmez’i oldukça sinirlendirdiği gözlendi.
Ev sahibi takım kalecisi Hakan’ın degajı ile başlayan atakta hiçbir Rizesporlu oyuncunun kaleciye perde yapmaması, bu uzun topta stoper Ramos’un adamı kaçırması ardından ceza sahasına yapılan ortada kaleci Gökhan’ın çıkmayıp kale çizgisi üzerinde beklemesi ile sonuçlanan zincirleme hatalarda yeşil – mavili takım üç hafta üzerine kalesine gol görmüştü.
AJANS53.COM ÖZEL
YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın