Rampada aracı stop ettirmeyiz!

Rizespor Başkanı Hasan Kemal Yardımcı’dan samimi açıklamalar...



RAMPADA ARACI STOP ETTiRMEYiZ!

Yardımcı, “Süper Lig için takım olarak rampa çıkıyoruz. Altınordu maçında araba stop etti ama ya bismillah dedik, yüklendik arabaya, çalıştı. Şimdi ise hedefe doğru yol aldık” dedi

6 MAYIS’TA KONUŞURUZ

Rizespor Başkanı Hasan Kemal Yardımcı, şampiyonluk konusunda samimi açıklamalarda bulundu. İşini doğru yapmaya çalıştığını söyleyen Yardımcı, “Son 8-10 yılda olduğu gibi Rizespor’u ha düştü ha düşecek, can çekişen bir takım değil de sağlam yapıya ulaştırıp Rizespor’a gönül verenleri bu düşünceden kurtarmayı hedefliyoruz. Bu konuda işimi iyi yapmaya çalışan biriyim. Beğenen beğenir, beğenmeyen müsaade etsin şimdi konuşmasın. Tabii ki onlara saygı duyuyorum ama her şeyi 6 Mayıs’ta oturup konuşalım” diye konuştu.

AKIL VERMESİNLER!

İnsanların şehre dışarıdan gelip akıl verip gitmelerini kabul etmediğini söyleyen Yardımcı, şöyle konuştu: “Buranın ne huyunu ne suyunu biliyor. Bu şekilde bir yönetim anlayışını ben kabul etmiyorum. Akşam yemeğini bile esnafın yanında yiyorum. Yahu benim işim mi yok? Var. Ama önceliğim Rizespor’da yöneticilik oldu. Bunu herkesin kavraması gerekir. Ben hayatımı Rize’de yaşıyorsam bundan sonraki yöneticilerin de burada bunu yapmalarını istiyorum. Zaten taraftarlar da benden sonra Hasan Kemal Başkan gibi başkan isteyeceğiz dediklerinde kimsenin yüzü kızarmasın istiyorum.”

ARABAYI ÇALIŞTIRDIK

Süper Lig yolunda rampa çıktıklarını dile getiren Başkan Hasan Kemal Yardımcı, “Bizim için her maç hedeflediğimiz yolda birer rampa. Yolda stop etse belki geriye kayacağız. Altınordu maçında araba stop etti, ya bismillah dedik yüklendik, araba çalıştı. Bu arabayı sağ salim hedefine ulaştırmak için herkes elinden geleni yapıyor. Özellikle de Altınordu maçının ardından normalde soyunma odasına pek gitmeyi sevmem ama o maçta gitmiştim. Sporcuların ve teknik heyetin yüzündeki o mahcubiyeti gördüm. Sporculara ‘kafanızı kaldırın, üzülmeyin, iyi oynadınız. Toparlarsınız’ dedim” dedi.

62 PUANI GÖREN İPİ GÖĞÜSLER

Ümraniye’ye yenildikten sonra puan cetveline bakmayı bıraktığını söyleyen Başkan Yardımcı, “Üstteki takımların bu kadar puan kaybetmesi barajı daha da aşağı çekecektir. Alt sıralardaki takımların performansı da tabii ki önemli. Bana göre bu sezon 62 puanı gören ipi göğüsleyecektir. İlk yarının bitmesine 5-6 hafta kala 30 puan bandında olursak yarıştan kopmayız diye söylemiştim, tuttu. Ankaragücü maçını çok önemsemiştim ve kazandık. Şimdi ise en keskin virajımız İstanbulspor maçıdır” diye konuştu.

PALAVRA BİZİM İŞİMİZ DEĞİL

Tek dertlerinin eksiklerini onarmak olduğunu vurgulayan Yardımcı, “Türk futbolunda bunu yapacağım deme lüksüm yok. Ben Rizespor’un menfaatleri için buradayım. Hayalim daha önce söylediğim gibi denk bütçeyi yaratmak. Geliriyle gideriyle bu işi yönetir hale getirmek... Haddini bilen, kıymetini anlayan bir takım yaratmak. Yoksa Süper Lig’de şampiyon olacağız diyerek palavra sıkmaya gerek yok. Biz önce haddimizi bileceğiz. 15 bin kişilik stadımız var, 10 bin taraftara şapka çıkartırız” dedi.

10 MİLYON EURO BİZİ UÇURUR

Bir üst lige çıkmalarıyla Rizespor’un ekonomik anlamda dengesini sağlayacağını belirten Başkan Hasan Kemal Yardımcı, “Bir üst lige yükseldiğimiz an alacağımız para bizi dengeye götürecektir. Kaliteli bir ekip. Süper Lig’de veya TFF 1. Lig’de olmuş pek farkı yok. Ekip samimi olsun yeter. Benim için Rizespor başkanlığı, Pazarspor başkanlığı ya da ne bileyim Trabzonspor başkanlığı aynı seviyededir. Sporcular bilecek ki başkan söz verdi mi yapar. Biz vadettiklerimizi, yerine getiremeyeceklerimizi söz vermiyoruz. Biz bu güveni ortaya koymaya çalışıyoruz. Şimdilik hesaplar tutuyor. Biz 10 milyon euro bulalım doğru kullandığımız takdirde Süper Lig’de uçarız. Biz bunun çalışmasını yapıyoruz” dedi.

HAYAL DÜNYASINDA YAŞAMIYORUZ

Gelecek sezonu şimdiden planladıklarını söyleyen Yardımcı, “Şu anda hazırlıklarımız devam ediyor. Ancak taslaktaki isimleri Nisan’ın 15’inden sonra daha da altı çizgili hale getireceğiz. Hazırlıklarımız var ama hayal dünyasında yaşamıyoruz. Nisan ayının 15’inde ligde tamam dediğim noktada ben transferleri bile mayıs ayında bitirebilirim. Şu anda kimseyle görüşmedik ama şekillenen isimler var. Çevreden, yöreden belli isimleri kadromuza katacağız. Ve özellikle TFF 1. Lig’de herkesin baktığı ama kimsenin göremediği çok kaliteli futbolcular var. Biz mesela bir üst lige çıktığımızda 5 kişi mi alacağız, bunlardan 3’ü direkt oynayabilecek isim olacak, diğer kalanlar ise 1. Lig’den genç, istikbal vadeden oyuncular olacak” dedi.

Çalımbay İle anlaşacaktık

Rıza Çalımbay hakkında açıklamalarda bulunan Yardımcı, “Rıza Çalımbay Trabzon’da başarılı bir ivme yakalamıştı. Her ne kadar son haftalarda skor anlamında beklentileri karşılamasa da iyi bir hocadır kendisi. Rıza hoca Trabzonspor’a gelmeseydi biz kendisiyle anlaşacaktık. Pahalı olmasına rağmen onunla anlaşacaktık. Trabzonspor’la anlaşma aşamasında olduğunu öğrendiğimizde vazgeçtik” dedi.

TRABZON’LA BENİM BİR HESABIM YOK

“Benim derdim Trabzonspor değil” diyen Başkan Hasan Kemal Yardımcı, “Ben tüm enerjimi Rizespor’a verdim. Benim yaşım, sağlığım bu stresi 1 sene daha kaldırmaz. Yakalamışım iyi bir ivme. Ucundan tutmaya çalışıyorum. Yani Trabzonspor’a bir kızgınlığım, bir kırgınlığım olmaz. Ben ilk önce kendime kızarım. ‘Rizespor’un bu kadar güzel imkanı varken, bu paralar neden doğru kullanılmıyor’ sorusunu sorar, kendime kızarım” diye konuştu.

EL BEBEK GÜL BEBEK BÜYÜTMELİ

Trabzonspor’un yetenekli oyuncusu Yusuf Yazıcı için de samimi açıklamalarda bulunan Yardımcı, “Yapılan transferler bir kenarda dursun, Trabzonspor A takımında altyapıdan 10 oyuncu vardı. 11’inci İstanbul Büyükdere Sarıyer’den Ali Yavuz’du. Ali Yavuz da bizde oynamıştı. Şimdi tam tersi. Bakıyorum Yusuf Yazıcı sahadan çıkarken taraftar tarafından yuhalanmıştı. Çok üzücü bir durumdu bu. Yusuf daha yavru. Trabzon’un kendi yetiştirdiği, el bebek gül bebek büyütmesi gereken daha yavru. Trabzon’un yetiştirdiği, hatta yetiştireceği, gelecek nesillere örnek olarak anlatabilecek bir sporcu bu şekilde tepki almamalıydı” dedi.

RİZESPOR’U RİZE’DE KONUŞTURMAK GEREK

“Bizim Rize’de önceliğimiz tribüne seyirciyi getirmek değil” diyen Yardımcı, şöyle devam etti: “Rizespor’u Rize’de önce konuşturmamız gerekiyor. Konuşmadan taraftar maça gelir mi? Daha önce U14 takımını ziyaret ettim. ‘Yarın tribündeki seyirciyi siz arttıracaksınız’ dediğimde çocukların yüzü güldü. Eee söylediğim yalan mı? Gelişimlerini tam anlamıyla en üst noktaya çıkardıkları zaman o çocuğun annesi, babası, teyzesi , dayısı, amcası, dedesi, arkadaşı hata öğretmeni gelecek maça. Öyle söylediğimde sizce eve gidip ailesine bu sözü dememiş midir? Kısa da olsa yavaş yavaş konuşturmaya başladık.”

Selim Denizalp
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Ahmet Arslan

     9 Mart 2018 14:03
         

    Rizespor uzun yıllar sonra doğruları yapan, ego'dan uzak tam anlamıyla Rizespor'u evladı olarak gören bir başkana kavuştu. Uzun yıllardır yanlış profil yöneticilerin yanlışlarıyla Rizespor'dan kopan taraftar takıma inanmaya başladı. Son maçlarda gözle görülür gelişmeler var. Ama her şey bir yana bu külübe alt yapı kazandırmadan gitmez bu işler. Bir an önce alt yapı tesisleri yapılmalı ve tanıdığa veya birilerine maaş hizmeti veren değil profosyonel bir hoca kadrosu ile iş ele alınmalı.  Rizespor'un geleceği Alt yapıdır gerisi hikaye masal.  Sn. Yardımcı'nın işi zor ama bunu yaparsa yine kendisi başaracaktır.

  2. 0 0
    {usertitle}

    BIRINSAN

     10 Mart 2018 16:36
         

    Allah uzun ömür ve dağlikli günler dilerim.sn başkan tekşe sen bizim başiniza 5 sene evvel gelseydin bizde kahirleri çekmezdik .inşalah iyi günler bizleri bekliyor zelam olsun tüm rize ye rizeli yi sevenlere

  3. 0 0
    {usertitle}

    Dağcı

     12 Mart 2018 10:54
         

    Rizeli taraftarlar şunu hep kaçırıyor Süper ligde takımı olan 12 ilden bir tanesiyiz biz süper liğde iyi mücadelede etmemiz yeter Bu ligde kaç büyük Şehrin takımı yok ona bakın

  4. 0 0
    {usertitle}

    taraftar

     14 Mart 2018 11:24
         

    gerçekten hiç bir işadamı ve siyaset kimliğini kullanmadan yöneticilik vasıflarıyla kulüp nasıl doğru yönetiliri gerçekleştirdiniz..sizi süper lig kulüp başkanları örnek amalıdır ...

Yorum Yapın