Yardımcı, Transferler Konusunda Önemli Bir Detaya Dikkat Çekti!..

"Yabancı transferinde biraz zorlanıyoruz"


 

 

Takıma 5 yeni genç oyuncu aldıklarını ve bazı mevkilere de takviyeler yapacaklarını açıklayan Hasan Kemal Yardımcı, şöyle devam etti:

"İmkanlara göre inandığımız, kafamıza ve gönlümüze yatan olunca zaten kaçırmıyoruz. Yabancı transferinde biraz zorlanıyoruz. Yabancı transfer yönteminden rahatsızız. Son dakikada bir kılçık çıkıyor. Araya ilgili, ilgisiz kişiler giriyor. Bu düzende yabancı transferinde çok dikkatli olmak lazım. Bundan 'sıfır hata yaparız' manası çıkmasın. Futbol hatasız olmaz. Kimse kimseyi kandırmasın. Biz 'en az hata ile nasıl yaparız' diye ince eliyoruz. Aceleye getirip hata yapmak istemiyoruz. Bizim 5, 9 ve 10 numaralar ile bir de kaleci ihtiyacımız var. Olursa ikinci etapta da bir sol bek almayı düşünüyoruz. Hepsi listemizde var. İnce eleyerek, mide bulandıracak durum olmadan, kafamız ve gönlümüzün rahat etmesini istiyoruz. En küçük bir sıkıntı bizi üzer."

Yardımcı, kulüplerin ekonomik durumlarının belli olduğunu ve transfer sıkıntıları yaşadıklarını savunarak, şunları kaydetti:

"Rakamlar zaten çok yüksek. Bu rakamlarla bu iş yürümez. Kulüp yöneticileri ve başkanlarının yanı sıra teknik kadro da fedakarlık yapacak. Sadece başkan ve yöneticilere yüklenmemek lazım. Futbolcu ve menajer de fedakarlık yapacak. Araya girip ekstra fiyat yükseltenleri çıkartacaklar. Futbol öyle bir yere geldi ki herkesin şapkayı önüne koyma zamanıdır. Futbol çok evrensel bir yere geldi. Rize, Trabzon ve istersen Amerika'dan genç bulup yatırım yapacaksın. Hesaplı, maliyeti az adamları parlatıp takımına katacaksın. Öbür türlü bu işler yürümez. Kimse kimseyi kandırmasın. Yürümediği de belli. Bunları konuşmanın manası yok. Kulüplerin muhasebesi ortada.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın