KEYİFLİ DERT!


 


Çaykur Rizespor ara transferde sekiz oyuncuyu renklerine katarken, bu transferlerden dolayı teknik direktör Okan Buruk’un yüzü gülmeye başladı.

Süper ligin ilk iki haftasında yeni transferlerin katkısını aldığı iki galibiyetle gören yeşil – mavili takımda, teknik direktör Buruk’un bundan sonra oynanacak maçlarda alternatifi bol olan kadroda hangi oyunculara şans vereceği keyifli bir dert olarak gözüküyor.

Ligin ilk yarısında oynanan maçlarda kadro kalitesizliğinden dert yanan genç teknik adam, devre arası transferinde 7 yabancı oyuncu takviyesi altında kadrosunu güçlendirirken, bu transferlerin hepsinin hazır olması, teknik kadronun yüzünü güldürmüştü.

Tribüne Kimler Çıkacak?

Yarın oynanacak olan kritik Erzurumspor maçında yeşil – mavili takımın kadrosunda 14 yabancı oyuncu bulunuyor. Maç esame listesinde kurallar gereği 12 yabancı oyuncu bulundurulması gerektiğinden yeşil – mavili takımda yarın ki maçta 2 yabancı oyuncu tribüne çıkacak.

Dün yapılan taktik idmanında geçen hafta cezalı olan Boldrin ve genç stoper Talbi’nin Erzurumspor maçında kadroda yer alamayacağı seslendirilirken, teknik patron Okan Buruk, devre arası yapılan yedi oyuncunun tamamını ve eskilerden Saadane, Petrucci, Vedat, Umar ve Samudio’yu maç kadrosuna aldığı öğrenildi.

İşte 2019 Model Rizespor!

Ara transfer döneminde 8 oyuncuyu renklerine katan yeşil – mavili takım daha önceki sezonlarda yaptığı hataya düşmeyerek, bu transferleri son güne bırakmamıştı.

8 Geldi  6 Gitti 3 Kadro Dışı

Antalya kampının son günlerinde Ukraynalı Mykolo Morozıuk ve Burkina Faso’lu Nakoulma’yı ilk olarak renlerine katan yeşil -  mavili takım, daha sonra Fenerbahçe’den Aatıf başta olmak üzere, Awaziem, Azubıke, Mohamed, Melnjak ve son olarak Manisaspor’dan genç kaleci Zafer’i transfer yaparak, ocak ayı kış transfer döneminde sekiz oyuncuyu renklerine katmıştı.

Yeşil – mavili takımda bu dönemde giden oyuncular ise Süleyman Koç ve Gladky A.Demirspor’a, Robin Yalçın Malatyaspor’a, Ali Çamdalı eski takımı Konyaspor’a  Matic Fink ise Boluspor’a transfer olurken, kadro dışı kalan Jaroslaw Jack ile de yollar ayrılmıştı.

Yatarak Kazanmaya Devam Edecekler!

Öte yandan kendilerinden kulüp bulmaları istenilen üç yabancı oyuncu yatarak para kazanmaya devam edecekler.

Daha önce kadro dışı kalan Traore dışında Çek Milli stoper Brabec ve Kosova Milli takım kalecisi Samir Ujkani, devre arası transferinde hiçbir yere sallanmayarak, sezon başı kendilerinden yapılan ballı sözleşme gereği oturdukları yerden para kazanmaya devam edecekler.

Gençler, Ortada Kaldı!

Ocak ayı transfer döneminin son gününde Manisaspor takımından 18 yaşında ki kaleci Zafer Görgen’i 4,5 yıllığına transfer eden Rizespor, bu oyuncuya karşılık Rizespor’lu iki genç oyuncu Faruk Affan Doruklu ve Onur Civelik’i Manisaspor’a göndermişti.

Ege temsilcisi transferin son gününden transfer tahtasını açamadığı için bu transferlerin gerçekleşmediği öğrenilirken bu oyuncular son gün ortada kaldılar. İki oyuncunun Rizespor’a geri dönmesi adına yaptıkları tüm girişimler ise sonuçsuz kaldığı ortaya çıktı.

Yolculuk Bugün

Yeşil - mavili takım, yarın oynayacağı Erzurumspor maçı için bugün Trabzon'dan kiraladığı özel uçak ile Erzuruma'a gidecek. Tek yönlü özel uçakta U21 takımı ile birlikte, yarın Yakutiye takımı ile maçı olan BAL Ligi temsilcisi Kendirlispor'da yer alacak..

Hikmet Karaman, Miha Zajc ve Jakob Jantscher!

Çaykur Rizespor’da kaçan balık büyük oldu.

İki sezon önce dönmenin teknik adamı Hikmet Karaman’a önerilen Sloven 10 numara Miha Zajc, ara transferin son gününde Fenerbahçe takımına imza attı.

Sarı – lacivertli takımın bu transfer için 4,5 Milyon Avro ödediği öğrenilirken, bu oyuncu iki sezon önce 800 bin Avro  bonservis bedeli ile Rizespor’un kapısından dönmüştü.

Önce Alın Dedi, Sonra Telefona Çıkmadı..

O dönem izleme komitesi tarafından canlı olarak izlenip, beğendiği ve dönemin teknik adamı Hikmet Karaman’a rapor verilen Sloven 10 numara için Karaman, önce Miha Zajc ismine okey verdiği ve bu transferi sonlandırma adına kulüp yetkililerinin Sloven takımı ile el sıkıştığı öğrenilirken, daha sonra Rizespor kulübü adına transferde yetkili olan kişilerin 3 gün boyunca telefonuna bakmayan Hikmet Karaman’ın bu transfere mani olduğu ortaya çıktı.

Dönemim teknik adamı Hikmet Karaman, şimdi astronomik fiyat altında Fenerbahçe’ye transfer olan  yetenekli oyuncu Miha Zajc transferini o dönem telefonlara 3 gün boyunca bakmayarak engel olurken, bu oyuncu yerine Rizespor’a İsviçre liginden daha da yetenekli olduğunu iddia ettiği Avusturyalı Jakob Jantscher’i transfer etmişti. Öte yandan Çaykur Rizespor’a Hikmet Karaman döneminde transfer olan Jakob Jantscher bilindiği gibi geçen sezon alacaklarını bahane ederek, şehri terk etmiş, bu oyuncu daha sonra Rizespor kulübünü FİFA’ya şikayet ederek 7 Milyon 500 Bin tl tazminat dosyası ile kulüp karşı karşıya kalmıştı.

AJANS53.COM ÖZEL

YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    GENÇ TARAFTARLAE

     2 Şubat 2019 16:54
         

    Yabancı futbolcu seviciliğinin prim yaptığı Rizespor yönetimi bu genc futbolculara neden sahip çıkmadı.yüksek rakamlarla transfer edilen yabancı futbolculara gösterilen ilginin onda biri bile bu genclere gösterilmedi.kulübe faydası olmayan yabancı futbolcular kulübün resmi sosyal medya hesaplarında tesekkür edilerek gönderilirken.bu genc kardeşlerimize tesekkür etmeyi bırak takipten çıkarıldılar.canla başla Rizespor U21 formasını terleten ve varını yoğunu ortaya koyan bu yıl alınan 26 puanda emeği olan ve karın tokluğuna (askeri ücret ile) oynattığı iz bu genc futbolcu kardeşlerimiz size ne yaptı soruyorum size. Kiralık göndermek varken, bonservisi ile göndermek niye.Formda olan bu gençler 6 ay futboldan uzak kalacaklar. Bunun vebali manisaspor ve Rizespor yöneticilerinindir.böylemi sahip çıkıyorsunuz altyapıya, böylemi futbolcu yetistirip Türk futboluna kazandıracaksınız.Bir empati yapın kendinizi onların yerine koyun bakalım.Yazıklar olsun sizin gibi yönetime.

Yorum Yapın